Published On: 20 Prill, 2016

Bujani, Konferenca e mashtrimit komunist

 

Shkruan: Arber Gashi

Duke dëgjuar fjalën e komandantit të dikurshëm dhe deputetit të sotëm Rrustem Berisha, të mbajtur në akademinë përkujtimore në nderim të veprës politike dhe ushtarake të heroit të kombit, Sali Çekaj, për një moment mbeta i shtangur! Më kaploi një tronditje e papërshkruar kur dëgjova se komandanti i dikurshëm dhe deputeti i sotëm, heroin e kombit Sali Çekaj, e konsideron si pasues të rrugës së trasuar nga Konferencën e Bujanit! Padyshim, kontributi i komandantit të dikurshëm dhe deputetit të sotëm Rrustem Berisha në luftën për çlirimin e Kosovës nuk mund të mohohet. Përkundrazi, kontributi i secilit komandant duhet patjetër dhe detyrimisht t’i nënshtrohet kritereve shkencore të vlerësimit, sepse, as komandantit të dikurshëm, e as deputetit të sotëm Berisha nuk mund t’i falet gabimi dhe tallja me historinë e Kosovës! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet t’a dijë, se nuk është rastësi, që duke pasur një komandaturë të tillë gjatë luftës së fundit, të “shpërlarë truri” nga propaganda e historisë së falsifikuar komuniste, ndodhi edhe vrasja e Ministrit të Mbrojtjes, Ahmet Krasniqi, vrasja e Ilir Konushevcit, Zahir Pajazitit e shumë e shumë të tjerëve! Ndodhi lufta kundër institucioneve të shtetit të Kosovës! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet ta dijë, se nuk është rastësi, që ai dhe shokët e tij nuk e njohin Historinë e Kosovës! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet ta dijë, se nuk është rastësi, që ai dhe shokët e tij nuk janë thirrur kurrë në vlerat politike, ushtarake, kombëtare dhe në trashëgiminë e vendimeve demokratike të Lidhjes së Dytë të Prizrenit! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet t’a dijë, se nuk është rastësi, që ai dhe shokët e tij nuk e kanë përkujtuar kurrë vrasjen e Iljaz Agushit dhe kosovarëve tjerë gjatë vitit 1943, në Tiranë! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet t’a dijë, se nuk është rastësi, që ai dhe shokët e tij u ballafaquan me të njëjtën situatë të rrezikshme për institucionalistët kosovarë, gjatë viteve 1997 – 1999! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet t’a dijë, se nuk ishte aspak rastësi, që ish-Presidenti Rugova zgjodhi rrugën dhe politikën paqësore për zgjidhjen përfundimtare të çështjes së Kosovës! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet t’a dijë, se nuk është rastësi, që shteti serb sponzorizon komandantë dhe deputetë të lidhur me vlerat e Konferencës së Pavle Joviçeviqit e Millan Zeqarit! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet t’a dijë, se nuk ishte rastësi, që komunistët e bashkuar serbo-shqiptar, pas kapitulimit të Italisë fashiste, u vërsulën dhe shkatërruan të gjitha institucionet e shtetit të bashkuar shqiptar, Shqipërisë etnike! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet t’a dijë, se nuk ishte rastësi, që Marrëveshjen e Mukjes e tradhtuan organizatorët serb të Konferencës së Bujanit. Po ata serb, që së bashku me shërbëtorët shqipfolës të Marshalit Tito, Enver e Fadil Hoxha, në vitin 1945 vendosën t’ia bashkojnë “Kosmetin” Serbisë! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet ta dijë, se nuk ishte rastësi, që Konferenca e ngutshme e Pavles dhe Millanit n’Bujan, synonte shfyqizimin ushtarak të vendimeve demokratike të Lidhjes së Dytë të Prizrenit për bashkimin e tokave të lirueme me shtetin amë, Mbretninë Shqiptare! Komandanti dhe deputeti Berisha duhet ta dijë, se nuk është rastësi, që duke pasur një dyzinë komandantësh në front dhe në parlamentin e sotëm, të cilëve ju kanë munguar dhe ju mungojnë njohuritë elementare për historinë e vërtetë të Kosovës gjatë Luftës së Dytë Botërore, dëmet më të mëdha këta komandantë dhe deputetë ia kanë shkaktuar suksesit në luftën e fundit, interesit kombëtar, integritetit territorial, sovranitetit shtetëror dhe perspektivës së integrimit nacional e euroatlantik! Komandant dhe Deputet Berisha, ju lutem juve dhe kolegëve Tuaj, mos e merrni n’qafë perspektivën e ndritshme të shtetit dhe rinisë së sotme të Kosovës! Mësojeni historinë, ose merrni dekoratat dhe shpërblimet që ju takojnë dhe shkoni në pension!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...