Published On: 28 Shtator, 2016

BSPK: KEDS ka larguar rreth 100 punëtorë me kontrata të përhershme

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, përmes një konferencë për media, ka shprehur shqetësimin e tyre lidhur me vendimin e KEDS-it, për mbylljen e departamentit të projekteve në operim, me ç’rast janë larguar rreth 100 punëtorë nga puna.

Në këtë konferencë u tha se punëtorët kanë pasur kontrata të përhershme të punës dhe se atyre u është bërë padrejtësi.

Kryetari i FSPE-së, Hysni Gashi tha se largimi i punëtorëve është i paligjshëm dhe përbën shkelje të Kushtetutës.

Ai ka kërkuar nga institucionet që ta zgjedhin këtë problem, meqë sipas tyre, kjo formë e largimit nga puna është diskriminuese.

Ai shtoi se mbyllja e këtij departamenti, është e papranueshme për -në

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...