Published On: 4 Korrik, 2016
Bota |

Britania i nis procedurat ligjore për daljen nga BE-ja

David Cameron po merr shumë seriozisht kërkesat e Bashkimit Europian për tu qartësuar në veprimet e veta, duke vendosur të marrë veprime konkrete për t’iu përmbajtur vendimit të Brexit.

Ai po përgatit terrenin për votimin e ‘nenit 50’ nga Parlamenti. Një firmë ligjore është duke marrë masa për të siguruar proçes formal të votimit nga Parlamenti që Mbretëria e Bashkuar të lërë BE-në, sepse ky proçes nuk mund të fillojë pa një akt të Parlamentit. Ky hap vjen pasi Britania votoi për tu larguar nga BE në referendumin e 23 qershorit, pas të cilit David Cameron njoftoi dorëheqjen si Kryeministër në tetor. Pasi procesi ligjor është përcaktuar Britania ka dy vite kohë për të negociuar një marrëveshje dalëse nga BE-ja.

“Çdo kryeministër që përdor fuqitë ekzekutive për të filluar procesin e daljes nga BE do të vepronte në mënyrë të paligjshme dhe kundër Aktit të Komunitetit Evropian që mbron anëtarësimin në Mbretërinë e Bashkuar e BE-së” – tha nga ana tjetër një avokat i firmës
Firma Ligjore thotë se Kushtetuta siguron se vetëm një akt parlamentar do ti jepte Kryeministrit autoritet ligjor për zbatimin e procedurave dalëse nga Blloku.

“Ne duhet të sigurojmë që qeveria ndjek procesin e duhur për të pasur siguri ligjore dhe mbrojtur Kushtetutën e Mbretërisë së Bashkuar dhe sovranitetin e Parlamentit në këto rrethana- thonë përfaqësues të studios- Rezultati i referendumit nuk vihet në dyshim, por ne kemi nevojë për një proces që ndjek ligjin e Mbretërisë së Bashkuar për ta miratuar atë”.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...