Published On: 3 Qershor, 2016

BOTË E NDYRË, ME PLOT NJERËZ TË PAFYTYRË!

Dila Gecaj

BOTË E NDYRË, ME PLOT NJERËZ TË PAFYTYRË!

Të gjith ne, mërgimtarët, e duam vendlindjen,
Shumica prej nesh, ëndërrojmë që të këthehemi,
Duam të gjith, që n’trojet tona ta kalojmë jetën,
N’mërgim, buka është pa shije, dhe pa qetësi shpirti.

Kosova, vendlindja ime, shumë ka ndryshuar,
Na dhemb shpirti, për ta parë n’ gjithë atë mjerim,
Varfëria, pa drejtësia, dhe hajnia, janë duke lulëzuar,
bashke me shumë të zeza, medet për ty, o vendi im!

Armiqët e brendëshëm të Kosovës, janë lidhur,
me armiqët e jashtëm,t’cilët janë duke na përqarë,
Ky o vëllëzër dhe motra,është realiteti i hidhur,
Na e futen kancerin e tyre n’popull,dhe n’hoxhallarë.

Për ta përqarë popullin tonë,nuk e paten t’vështirë,
Andaj,ata e gjeten më t’miren, më t’shpejten mënyrë,
Popullin tonë të varfër, po na i gënjejnë me para,
Duke e shtyrë vëllaun, që të ngatrrohet me vëlla….
Por jo,s’na hapin vende pune, s’na ndërtojnë shkolla.

Paguhen nga armiqët e jashtëm, ca hoxhallarë,
Kombin dhe heronjët, me na i mohuar dhe sharë,
Botë moj botë e ndyrë, plot me njeréz të pa fytyrë,
T’huajët po synojnë me na ndarë, në çdo mënyrë!….

Po kush e kishte imagjinuar, moj e shkreta nënë,
Prej së largut,do vijnë armiqët, do t’futen në shtëpi,
Qeveritarët e poshtër,të gjitha t’zezat po i lejojnë
Medet,vaj halli për të dy nënat, Kosovë dhe Shqipëri!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...