Published On: 18 Dhjetor, 2015

Bordi i AKP-së, i jashtëligjshëm dhe me emra politikë

Një votim i paprecedent është bërë nga Kuvendi i Kosovës në seancën e së enjtes.

Është votuar Bordi prej tetë anëtarëve i Agjencisë Kosovare të Privatizimit, duke u mbështetur në një ligj i cili ende nuk është i plotfuqishëm, shkruan sot Koha Ditore.

Votimi i tetë anëtarëve të bordit është në kundërshtim me Ligjin e AKP-së, që aktualisht është në fuqi.

Deputetët i kanë votuar kandidatët në bllok, ndërsa kryeparlamentari Kadri Veseli vendosi që as të mos i lexojë emrat e tyre para se t’i hedhë në votim.

Pesë nga tetë anëtarët e zgjedhur të Bordit të AKP-së janë emra politikë të partive në pushtet, PDK e LDK.

Me votimin e tetë anëtarëve është shkelur paragrafi i dytë i nenit 8 të Ligjit të AKP-së, i cili i jep kompetencë Kuvendit që të emërojë vetëm pesë anëtarë të Bordit të AKP-së. Kurse, paragrafi i tretë i nenit 8 thotë se tre anëtarët e tjerë të Bordit emërohen nga Përfaqësuesi Civil Ndërkombëtar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...