Published On: 5 Maj, 2016

Blushi provokon: Ky është fundi i këtij Kuvendi esadist

Deputeti socialist, Ben Blushi, deklaroi nga salla e Kuvendit se tashmë ky parlament e ka humbur legjitimitetin.

Duke folur për reformën në drejtësi, Blushi tha:“Klasa politike po e saboton qëllimisht reformën. Ambasadorët kanë vendosur të mbledhin grupet për t’u caktuar punën dhe oraret e punës. Ata kanë vendosur ta mbledhin parlamentin jashtë kësaj salle. Në një kuptim dhe në çdo kuptim, nga kjo ditë ky parlament ka humbur legjitimitetin e vet. Fatmirësisht ajo që po ndodh është që të huajt nuk po na lënë vetëm”.

Por sipas tij çmimi i kësaj reforme është tallja nga ndërkombëtarët dhe shqiptarët me klasën politike.

“Kjo mbështetje për reformën në drejtësi ka një çmim. Çmimi është tallja me ne. Çmontimi i këtij parlamenti, përçmimi i kësaj klase politike dhe në fund fare shfarosja si specie e kësaj klase politike. Jemi shumë afër shfarosjes, proces që shqiptarët nuk e bënë dot me votë, por kjo do bëhet përmes reformës në drejtësi. Shqipëria do jetë më mirë kur ne të ikim. A është ky çmimi i merituar? Nëse pyesim, shqiptarët janë të gjithë dakord se ne e meritojmë të tallemi”.

Sipas Blushit, nëse reforma në drejtësi do të kalojë, ajo do të shërbejë për të ndaluar shpopullimin e Shqipërisë. Blushi tha se parlamenti ka qenë besnik i parimeve esadiste, kundër interesit kombëtar, por që po shënon fundin me ndihmën e ndërkombëtarëve.

“Nëse fuqitë e huaja do marrin në dorë drejtësinë në Shqipëri, ka shumë shpresë se politika esadiste të shterrojë. Ky parlament ka qenë sadist, por edhe esadist. Ka ecur me këmbëngulje 25 vite në rrugën e Esat Toptanit dhe të jesh esadist do të thotë të jesh kundër interesit kombëtar, kundër atyre që vuajnë që janë të pabarabartë. Do të thotë të jesh kundër Shqipërisë. Esadistët nuk përkuleshin nëse ndërkombëtarët nuk hynin në lojë. Ky parlament si besnik i parimeve esadiste po shënon fundin e vet me ndihmën e partnerëve”.

Më tej deputeti socialist tha se të huajt po i heqin mundësinë klasës politike të emërojë gjyqtarët dhe prokurorët e vet, pasi parlamenti s’ka dinjitetin për ta bërë.

“Ambasadorët vijnë në grupet tona për të na bindur se duhet të bëjmë drejtësi. Kjo do të thotë se ne nuk duam, por po detyrohemi të bëjmë reformën. Kjo është e vërtetë. Kjo është një ditë në të cilën provohet se parlamenti s’ka as dinjitetin as mundësinë për të bërë atë që duhet dhe pritet prej tij. Po tallemi nga ndërkombëtarët dhe nga shqiptarët, të cilët kanë të gjitha arsye të besojnë se ky parlament ka konsumuar orën e fundit. 3 grupet tona duhet të skuqen dhe unë nuk do doja të isha pjesë e asnjërit. Kjo klasë politike e meriton deri në fund këtë tallje. Ky do ishte fundi i fillimit. Të huajt po i heqin mundësinë kësaj klase politike të emërojë gjyqtarët dhe prokurorët e vet. Koha e sadistëve esadistë ka përfunduar”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...