Published On: 16 Shtator, 2016

Blerja e librave të reja MASHT’it do t’i kushtojë rreth 7 milionë euro

Ministria e Arsimit, fillimin e këtij vit të ri shkollor e shtyu për pesë ditë, me arsyetimin e përgatitjes në tërësi të teksteve shkollore.

Por mungesës së librave në shkollat e Kosovës i ka ardhur fundi. Kjo ngase,  MASHT, ka shpallur tender për  furnizim me libra për nxënësit e klasave 1 deri në 9 për vitin shkollor 2016/2017, shkruan Gazeta Express.

Afro 7 milionë euro në tre kontrata të nënshkruara do t’i shpenzojë Ministria e Arsimimit për furnizimin me literaturë.

Në përshkrimin e kontratës të publikuar në Komisionin Rregullativ të Prokurimit Publik thuhet se me anë të këtij tenderi do të bëhet blerja e literaturës shkollore në të cilin janë shpallur fituese tri kompani.

E para për 3 milionë e 866 mijë e 772 euro. E dyta 2 milionë e 742 euro, si dhe 144 mijë e 672 euro të tjera do të ipen për kontratën e tretë për furnizim me libra shkollorë për nxënësit e klasave 1 deri në 9.

Pajisjen me to do ta bëjnë shtëpitë botuese ”Libri shkollor” – Prishtinë,  ”Dukagjini” – Pejë,  dhe ”Albas” – Prishtinë.

Procesi mësimor, këtë vit shkollor ka nisur më 5 shtator. Shtyrja e mësimit ishte bërë nga Ministria e Arsimit pikërisht me arsyetimin e përgatitjes në tërësi të teksteve shkollore./GazetaExpress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...