Published On: 24 Prill, 2017

Birra dhe kikiriki: Mënyra më e mirë për tu “shëruar” nga një maratonë

  • Një litër birrë dhe një paketim me kikirikë janë ilaçi më i mirë për lodhje pas një maratone, thonë shkencëtarët.

Ekspertët thonë se ky kombinim klasik që është ofruar në shumicën e pijetore të botës, rehidron më mirë se pijet sportive.

Gjatë vrapimit të gjatë, ku përfshihet maratona, trupi i njeriut mund të humbë deri në tre litra të lëngeve për çdo orë.

Gjatë garës humb edhe kalium dhe natriumi, por e gjithë kjo mund të kompensohet me ndonjët grusht me kikiriki dhe dy kanaqe me birrë.

Profesor Ronald Mugan, specialist në mjekësinë sportive në Universitetin e St. Andreës, tha se marrja e ujit nuk mund të kompensojë humbjen e mineraleve.

“Birra është më e dobishme në këtë pikë”, thotë ai.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...