Published On: 20 Gusht, 2016

Biografi i parë i Ndue Përlleshit Jetish Kadishani

Nue Oroshi
Një kujtim i vogël për biografin e parë të Ndue Përlleshit, studiuesin Jetish Kadishani.

Ky burrë që po shihet me mua në foto është studiuesi dhe biografi i parë i Ndue Përlleshit i ndjeri Jetish Kadishani. Jetishi shkoj i ri por historiografisë shqiptare i la shumë vepra të shkruara.
Sidomos ishte kronist i pashoq i cili lëvizte nga shtëpia në shtëpi dhe mblidhte dëshmi tek bashkluftëtaret e Ndue Përlleshit te cilët nuk jan sot në këtë jetë së bashku edhe me biografin e parë të Ndue Perlleshit, studiuesin Jetish Kadishani. Nuk e di a e përmendi kush emrin e tij me rastin e inaugurimit të shtatorës së Ndue Përlleshit dhe mbajtjes se akademisë shkencore.
Sido që të jetē vepra e tij:”Ndue Përlleshi – Trimi i Dukagjinit”, botuar në Prishtinë nga shkrimtari e studiuesi Jetish Kadishani, mbetët Biografia e parë për këtë burrë të Shqipërisë Etnike,heroin e kombit Ndue Përlleshi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...