Published On: 24 Janar, 2016

Bibliotekën Shqiptare “Shqiponja” në Munih, në pritje të lexuesve shqiptarë…

Maxhun Smajli                                                                     

I shoqëruar nga Sylë Bajrami, poet, vizituam Bibliotekën Shqiptare “Shqiponja” në Munih. Aty, duke pritur lexuesit, takuam znj. Ferdane Bajrami-Alidemi, drejtuese, e cila na mirëpriti dhe u ndje e gëzuar që më në fund për vizitë kishte gazetarin dhe poetin.

Në një dhomë të vogël, të radhitura sipas alfabetit, një vitrinë e mbushur përplot me libra për të vegjël e të rritur. Znj. Alidemi, na njoftoj për vështirësitë e saj si në punën organizative për hapjen e bibliotekës, po ashtu edhe në rritjen e interesimit tek lexuesit shqiptarë, që për momentin ka vetëm 30 sish.

“Ishte pjesa e dytë e vitit 2014, kur Shoqata Humanitare “Diakoni” në Hasenberg të Munihut më mundësoi këtë dhomë për bibliotekë, si dhe dhomat tjera përcjellëse në shfrytëzim të komunitetit shqiptarë për aktivitetet e tyre të ndryshme arsimore e kulturore”, tha mes tjerash, znj. Alidemi.

Për poetin, Sylë Bajrami, “Organizimi i kësaj biblioteke është një akt kombëtar që duhet përkrahur nga shqiptarët në përgjithësi, e nga familjet shqiptare që jetojnë në këtë rajon, numri i të cilëve në këtë rajon është shumë i madh, në veçanti”.

Në të njëjtën kohë, drejtuesja e bibliotekës, znj.Alidemi, u bën thirrje, familjeve shqiptare që t’i shfrytëzojnë këto hapësira, si për lexim ashtu edhe për aktivitete tjera, çfarëdo qofshin ato.

Vendosmëria e znj. Alidemi, për të vepruar në interes të përgjithshëm të mërgatës shqiptare na bëri përshtypje se biblioteka do të ketë jetë të gjatë dhe numër më të madh lexuesish. Të njëjtën gjë, në ndarje, i dëshiruam edhe ne.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...