Published On: 23 Shtator, 2016

Beteja e fituar e naftëtarëve ndaj monoplistëve të arkave fiskale

“Beteja” gati dy vjeçare ndërmjet Shoqatës së Naftëtarëve dhe kompanive për shitjen e arkave fiskale, ka përfunduar sot me “fitoren” e këtyre të parëve. Derisa në fillim fiskalizimi i naftëtarëve kushtonte rreth 18 mijë euro, tani kjo gjë mund të bëhet me vetëm 3 mijë e 500.

E kjo falë këmbëngulësisë së Shoqatës së Naftëtarëve, dhe kryetarit të saj Fadil Berjani.

Ky i fundit, pas uljes së çmimit për fiskalizim të naftëtarëve është shprehur i lumtur për një vendim të tillë.

Berjani ka thënë për Gazetën Blic se pas dy vjetësh, më në fund kanë arritur që çmimin për ta ulin nga 18 mijë në 3500 euro.

“Pas një presioni të madh të Shoqatës së Naftëtarëve kemi arritur që të thyejmë monopolin sa i përket pajisjes më arka fiskale, gjegjësisht edhe uljen e çmimit nga 18 mijë ne 3 mijë e 500”, ka thënë Berjani për Gazetën Blic.

Ai ka akuzuar kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu për ruajtjen e monopolit në këtë fushë.

“Safet Gërxhaliu ka qenë zëdhënës i kompanisë Gekos, duke e ruajtur kështu monopolin sa i përket pajisjes më arka fiskale edhe të pompave të benzinës”, ka thënë Berjani.

Ndryshe, sot në një konferencë për medie të Odës Ekonomike të Kosovës dhe të Shoqatës së Kompanive të Arkave Fiskale u bë për çmimet e reja të fiskalizimit të naftëtarëve.

“Jemi në situatë të asaj që agjenda politike është definitivisht duke dominuar në skenën mediale dhe e tëra kjo në njëfarë formë po i lë anash proceset ekonomike të cilat janë më të nevojshme. Në qoftë se kishte me qenë një dështim i cili mund të karakterizohet dhe mund të etiketohet për Qeverinë aktuale, është definitivit është procesi i fiskalizimit”, ka theksuar Safet Gërxhaliu.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...