Published On: 2 Mars, 2016

Besoj në filozofinë e kulturës shqiptare

Musa Jupolli
Që mos të digjemi nga histori e ndikimeve, e gënjeshtrave… Musa Jupolli “Cilët janë ata që i vodhën gjithë këto vite t’Atdheut” ? Lojë përfide në « dashuri me kundërshtarin », po, edhe në kundërshtim me partinë. Ky « a » politik, i politizuar ne ideo-ideologjizmin e manipulimit të pa parë ! Befasi: Në Prishtinë humbësi u shpërblye me postin më të lartë të shtetit. (Kryeministri, po edhe Ministri punëve të mbrendshme)!!!
(Në Francë: Alain Juppé me 18 maj 2007 emërohet Ministër..(Kryetar Nicolas Sarkoziy) një muaj pas humb në zgjedhjet legjislative në Gironde ( Bordeaux ) dhe më 17 qershor 2007 paraqet dorëheqje nga Qeveria e François Fillon ! Lors de l’élection présidentielle de 2007, Alain Juppé apporte son soutien à Nicolas Sarkozy. Le 18 mai 2007, après la victoire de ce dernier, il est nommé ministre d’État, ministre de l’Écologie, du Développement et de l’Aménagement durables, au sein du gouvernement François Fillon. Mais le 17 juin 2007, lors du second tour des élections législatives, Alain Juppé est battu dans la 2e circonscription de la Gironde (49,07 % des voix) par la socialiste Michèle Delaunay. Il annonce son intention de présenter le lendemain sa démission.*) Me ardhjën e tyre në « pushtetizëm » erdhën përqarjet e mëdha, erdhi loti e gazi ! Ky «a« politik: Profesor, Akademik, Kryetar partie, Kryeministër e afarist në një « gjysëm-shteti » më të varfrin t’Evropës, akumulim i « shkëlqyer » i posteve në Dardaninë që po « fundoset » çdo ditë edhe më në krizë jo veq politike ! Në mungesë të besimit të kësaj udhëheqjeje i gjithë « programi » i tyre është shënderruar në interse përsonale . Sa gënjeshtra u thanë, dhe ato me fjalë « betimi » se nuk do të hynë në kualicion me PDK-në ? A thua si ti besohet kësaj politike ? Këtu nuk bëhet fjalë për funkcionimin e shtetit, por për mos-fajësinë e tyre, të pa-fajshmit e larë në « tradhti partiake » e korrupcion deri në ngulfatje të shtetit . « Marazma », sillet rreth hargjimeve publike, shtet deficitar, me as edhe të vetmën përspektivë. “Frika” « Pafajësia « ! Në mos kërkesë të së Drejtës, aty « pjellin » tema që hutojnë popullin dhe gatimet që të sundohet sipas « mënysë » së tyre, e jo sipas kërkesave vitale të qytetarit, jo me program e zhvillim të shtetit, por stimulime përsonale. Epokë e mërzitshme, ku politizimi është bërë « modë » dhe ka vënë gjithë popullin në një udhëkryq ku nuk ka as edhe të vetmën shansë për ardhmëri, e mos të flasim për përspektivë afatgjate. Dardanisë i duhet një politikë tjetër që do ta rregullonte të Drejtën , në rend të parë, fjalën e lirë, besimin në rini, vijat për zhvillim ekonomik, shendetësor dhe arsimor ! Ambicjeve teknokratike që mbolën gjithë mjaltin e Atdheut duht t’u thuhet STOP ! Dardania e dardanve të dhimbshëm ! Shqiptarët thua se janë « mësuar » me dështime politike : varfëri, padrejtësi, papërgjegjësi,. . . mbetet imagjinata që mos të humbët shpresa ! Do t’ishte e nevojshme që Dardania ta kërkonte zgjedhjën tjetër, një zë të tretë, që të kalohet nga ky tetanizëm politik, ku qytetari ta ketë të drejtën e fjalës, që aparati shtetëror të jetë në shërbim të Atdheut, e jo të interesave personale siq deri këtu. Kjo mund të bëhet vetëm atëherë kur zëri i intelektualëve, KUR ZËRI I ATDHETARËVE TË DËGJOHET NË ARSYE DHE PËR TË MIRËN E ATDHEUT!
P.S. Nuk i ceka « akademikët », thuhet se aty përqarjët janë medalje e ngjashme me atë politike !??? musa.jupolli,02/03/2016
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...