Published On: 22 Qershor, 2016

Besnikët dhe apartçikët e ish sistemit komunist!

 

Nga Skënder MULLIQI

Seniorët  e ish sistemit e kan pushtuar skënën  politike në Kosovë dhe në Shqipëri. Këta janë bërë  kopje e mirë  e tyre. Në ballë të Qeverisë  për dy mandate  ishte, Hashim Thaçi  i cili  punojë  më shumë për  vete, për  shokët dhe për miqët e vet, për ta zëvëndësuar ate në krye të ekzekutivit,  Isa Mustafa. Këto dy taborre në krye të PDK-së dhe në krye të LDK-së  i bashkoi ideologjia komuniste, i bashkoi  bashkëpunimi që e kishin para luftës. I bashkoi  grabitja e dy fondeve  dedikuar luftës çlirimtare, për të cilat para nuk dhanë kurrë llogari.  Së pushteti në Kosovë është i tipit neokomunist e dokumentoj edhe zgjedhja e Thaçit për president si në gjendje të shtetrrethimit. Në ato kushte  të një abnormaliteti politik nuk do të ishte zgjedhur presidenti i vendit, po mos t ë ishte kjo strukturë udhëheqëse  më logjikë  autokratike. Ata që janë mësuar të punojnë më sherre komuniste  ,po  e vazhdojnë këtë avaz të vjetër  edhe tash kur Kosovës i nevoitet një stabilitet politik dhe një qëndrueshmëri ekonomike. Kjo nuk po ka mundësi të ndodhë , sepse strukturat më të larta të këtyre dy partive janë struktura përfituese , janë struktura  të shantazhit, janë struktura të implikuara në krime politike dhe në krime të natyrës ekonomike.Dhe , mu këtu duhet kërkuar edhe mos funksionimin e shtetit ligjor ,  duhet kërkuar  frenimin e proceseve demokratike . Na kan krijuar imazhin jo të mirë para syve të botës demokratike. Aty ku udhëheqjët shtetërore  nuk janë  liruar ende nga  bindjet komuniste , lulëzojnë  kontrabandat më droga , kontrabandat me armë , kontrabandat më qënje njerëzore e  plotë dukuri tjera negative .  Misioni i tyre është sa më e keqe gjendja politike  aq më mirë do të jetë për ta.  Vendimet politike që  po na vijnë nga Qeveria dhe nga Parlamenti , janë  të ngjajshme më vendimet e ish komiteteve .Thaçi dhe Mustafa morën guximin të nënshkruajnë marrveshje politike në  dëm  të Kosovës, siq janë  Demarkacioni, dhe “Zajednica”  .Nuk u  larguan nga pushteti  edhe pas gjithë atyre ndodhive të pa mira  në Kuvend dhe pas valës së protestave të bllokut opozitarë . Sistemi autokratik nuk është ndryshe. Ky sistem nuk u  ka sjellur  asgjë të mirë shqiptarëve veq zullum pas zullumi historikisht. I kan thëlluar problemet sociale –ekonomike , kanë krijuar një armatë të  tërë të atyre që kan mbetur  duke kërkuar ndonjë  punë .Po na flasin gjithë ditën  për kapitalizmin, e po punojnë më metodat e ish sistemit .  Besnikët dhe apartqikët e ish sistemit komunist ,  janë bërë pasanikë duke rrëmbyer pasurinë shtetërore  .Sigurisht së për këtë gjendje nuk është luftuar dhe nuk është sakrifikuar aq shumë . Kjo është për popullin sikur të jesh në një anije e cila do të përmbyset. Edhe pagat  mujore të atyre që po punojnë   e të cilat  po sillen diku rreth 200 euro mesatarja , sigurisht së  nuk i plotësojnë  as kërkesat minimale  për një familje. Mos të flasim për pensionistët dhe kategoritë tjera shoqërore të cilat po jetojnë në mjerim social. Ata që janë patriotë të vërtetë punojnë  kur  është nevoja  pa pagesë për  shtetin  dhe për popullin e vet…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...