Published On: 15 Maj, 2016

Besart Xhavit Belaj futbollist që po shëndrit në Belgjikë

Besart Xhavit Bela
Xhevat Rexhaj
Një shqiptarë pjesmarrës dhe Fitues në Kampionatin e Ligës së III-të, dhe pjesmarrës në Finalen e Peugeot CUP Belgium.

Besart Belaj, kapiten i ekipit futbollistik STADE EVEROIS në Bruksel, këtë vit ka korrë suksese të jashtëzakonshme në terrenet e futbollit të ligës së III-të regjionale, kështu duke i prirë ekipit fituan vendin e parë dhe titullin e kampionit, duke kaluar nga liga e III-të në ligën e II-të për sezonin e ardhshëm, poashtu Besarti është shqiptari i parë i cili mori pjesë në finalen e kupës Peugeot CUP në Bruksel. Besarti është zgjedhur nji ndër 11më të miret në garat regjionale.

Shum të rinjë shqiptarë fëmijë të mërgimtarve janë të angazhuar nëper klubet e ndryshme futbollistike gjithandej në Belgjikë, ka mjaftë prej tyre të cilët kan arritur suksese të jashtëzakonshme, dhe kanë bërë emër në vendin ku jetojmë, që don të thotë se integrimi i mirë i të rinjëve tanë këtu është i njohur edhe për vendasit belg.

Besarti një i ri nga fshati Studenicë komuna e Istogut ka ardhur këtu në moshën 9 vjeqare,ka të mbaruar informatiken, dhe punon në Komisionin europian, por edhe aktiv në futboll që nga ditët e para të ardhjes së tijë nga Kosova.

Sukseset e tij në futboll na bëjnë të gjithë neve krenarë, prindërit, por edhe vendin nga vijmë, ai dhe shumë bashkëmoshatarë të tij janë edhe si amasador të republikës së Kosovës duke promovuar vlera dhe kulturë në vendet ku jetojmë në fusha sportive.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...