Published On: 18 Shkurt, 2016

BESA: VMRO-BDI japin miliona për mediat maqedonase, kurse padi për mediumet shqiptare

Liria e shprehjes në Maqedoni vazhdon të jetë seriozisht e rrezikuar, gjë që evidentohet edhe në raportin e progresit si dhe në raporte të ndryshme vendore dhe ndërkombëtare në të cilat Maqedonia renditet në mesin e shteteve ku është e cenuar rëndë liria e shprehjes, shtet ku mbretëron censura në media, ndërsa gazetarët profesionistë ballafaqohen me presione dhe kërcënime të vazhdueshme, e shpeshherë edhe me largime nga puna, vlerëson Lëvizja Besa, duke reaguar lidhur me kërcënimet me padi të dërguara nga BDI dhe kryetari i saj Ali Ahmeti kundër gazetës “Lajm”.

“Qëllimi i pushtetit është që të kontrollojë mediet dhe ato në vend që të shërbejnë për informimin e publikut, të shndërrohen në altoparlant propagandues për garniturat qeverisëse.
Ndërkohë, Qeveria VMRO-BDI vazhdon me shpërndarjen e miliona eurove për mediat maqedonase pro qeveritare, ndërsa BDI në vazhdën e përpjekjeve për ngulfatjen e medieve tash së fundmi ka ngritur padi ndaj medies së pavarura, siç është rasti me Gazetën Lajm.
Lëvizja BESA dënon ashpër këtë sjellje skandaloze të BDI-së ndaj medieve shqiptare, sidomos kur kemi parasysh se këto kërcënime vijnë nga një parti shqiptare në pushtet, e cila le që nuk ndihmon aspak mediet në shqip, por tenton t’i mbyllë ato me çdo kusht. BESA është e interesuar dhe do të vazhdojë të insistojë për media të lira dhe të pavarura”, thuhet në reagimin e Lëvizjes Besa. (INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...