Published On: 19 Shtator, 2016

Berisha: Federalizimi i Maqedonisë mundësi e zgjidhjes së krizës ndëretnike

Ish-kryeminsitri Sali Berisha një vit më parë theksoi se federalizimi i Maqedonisë është mundësia e vetme për zgjidhjen e krizës ndëretnike, informon INA.

Berisha që ende vazhdon të konsiderohet si  lider shpirtëror i të djathtës në Shqipëri ka nënvizuar se për të pasur një stabilitet paqësor në Maqedoni është e nevojshme që të garantohet një autonomi e lartë rajonale e tipit të shteteve multietnike perëndimore si është federalizmi ose konfederata.

“ Në vitin 1992 u pranova në vizitë tek ish kryetari francez Fransua Miteran dhe biseduam për rënien e Federatës Jugosllave. Qartas u bë fjalë edhe për Maqedoninë”, theksoi Berisha dhe shtoi se në këtë takim e ka sjell edhe vlerësimin për gjendjen e shqiptarëve në Maqedoni, por edhe nevojën për një autonomi të zgjeruar, gjegjësisht federalizim.(INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...