Published On: 8 Shkurt, 2016

Ben Blushi/ Dokumenti i plotë i shkeljeve të rënda në PS

Deputeti socialist Ben Blushi ka paraqitur sot në grupin parlamentar një dokument të plotë mbi të gjitha shkeljet e statutit të PS, që prej vitit 2009 kur Edi Rama u zgjodh për herë të fundit kryetar i partisë. Por Blushi, ka argumentuar gjithashtu se këto shkelje janë njëkohësisht edhe në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë dhe ligjin për Partitë Politike.

Dokumenti, i cili u bë publik edhe për mediat analizon rast pas rastit shkeljet, të cilat sipas tij e kanë kthyer PS jo në parti politike në respekt me parimet demokratike të garantuara nga Kushtetuta, por në një organizatë që kontrollohet prej kryetarit të saj pa mandat. Sipas Blushit, të gjitha vendimet, aktet apo funksionimi i PS në tërësi, prej 7 vitesh është jolegjitim.

Më poshtë dokumenti i plotë i paraqitur nga Ben Blushi, i cili prej shumë kohësh kërkon të zbatohet e drejta e konkurrimit në PS. Me të zeza janë argumentat që vetë Blushi i ka bërë shkeljeve të rregullave statutore të PS.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...