Published On: 24 Tetor, 2016

Belgjika bllokon marrëveshjen tregtare me Kandanë

Belgjika nuk mund të nënshkruajë marrëveshjen kryesore tregtare me Kanadanë, thotë kryeministri Charles Michel, për shkak të kundërshtimeve nga një prej regjioneve të tij, Wallonia.

Deklarata e tij duket se ka hedhur shpresat se marrëveshja Cefta mund të nënshkruhet nga udhëheqësit e Bashkimit Evropian dhe Kanadasë, shkruan BBC.

“Ne nuk jemi në pozitë që të nënshkruajmë Cefta-në”, tha Michel pas bisedimeve me liderët regjional, transmeton KosovaPress.

Është marrëveshja më ambicioze e tregut të lirë në Bashkimin Evropian. Por Belgjikës i nevojitet aprovimi i regjionit për ta nënshkruar.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...