Published On: 27 Maj, 2016

BE’ja e shqetësuar me mungesën e kontrollit të konkurrencës në treg

Prej tri vitesh politika e mban të paralizuar Autoritetin Kosovar të Konkurrencës (AKK), shkruan sot Koha Ditore.

Ky institucion që ka autoritetin për promovimin e konkurrencës ndërmjet ndërmarrjeve dhe mbrojtjen e konsumatorëve në Kosovë, prej 2013-s është pa anëtarë bordi.

Së fundi, Qeveria ka nominuar anëtarët, por Kuvendi ka refuzuar t’ia votojë, nën arsyen se shumica e të propozuarve janë joprofesionistë për pozitat ku mëtohet të vihen. Kësisoj, në disa seanca rresht, është shtyrë votimi për ta. Qeveria nuk ka reflektuar përkitazi me këtë refuzim, pavarësisht kaosit në treg.

Bashkimi Evropian ka shprehur shqetësimin në lidhje me zvarritjen e këtij procesi dhe efektet që kjo ka në ekonomi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...