Published On: 24 Shkurt, 2016

BDI-ja terrorizon e linçon publicistin dhe intelektualin Nijazi Muhamedi

 

Intelektuali i shquar nga Maqedonia po përballe me një proces gjyqësor paradoksal. Është i pari intelektual dhe ndoshta shqiptar që po përballet në mënyrën më jo njerëzore nga klanet e kastës së Ali Ahmetit, që nuk dëshiron ti lë asnjë vend dhe asnjë shteg bijve të shqipes, që të lejojnë frymëmarrjen shqiptare, mendimin shqiptarë, dhe të drejtën shqiptare ta vrasin.

Ai po satanizohet nëpërmjet drejtësisë së kapur nga pushtetarët antishqiptar, pseudoshqiptar dhe sllavomaqedonas.

Një e vërtetë e thënë nga ai për pronën, është kthyer në një kryqëzim për Muhamedin, publicistin më të mirë shqiptar në Maqedoni.

Për çudi organizatat e gazetarëve në Maqedoni po heshtin ndaj përpjekjeve për ta mbytur fjalën e lire, madje edhe në fb, në një pohim tërësisht privat, vetëm pse mendimi i tij i lirë u botua.

I bëjmë thirrje shoqatave të gazetarëve dhe medieve shqipe në Kosovë, Shqipëri, dhe në diasporë që ta mbrojnë mendimin dhe mendimtarin Nijazi Muhamedi.

Vazhdimi i gjykimit ndaj publicistit Nijazi Muhamedi, i iniciuar në bazë të një padie nga ana e kryetarit të Degës së BDI-së në Tetovë, Resi Abdurrahmani, sikundër mëson TV-Shenja, është caktuar për 15 mars, pasi që gjykata Themelore e Tetovës e miratoi kërkesën e të paditurit për përjashtimin e gjykatësit të parë.

Publicisti Nijazi Muhamedi është hedhur në gjyq nga ana e përfaqësuesit e BDI-së për shkak të një postimi që e ka bërë ky në fcb-n e tij dhe të cilin postim mandej e kanë botuar disa portale shqiptare, si INA, Tetova Sot dhe Tetova1, dhe në të cilin ai, mes tjerash, e ka përmendur edhe kryetarin e Degës së BDI-së në Tetovë si i implikuar në një vepër uzurpimi të tokës së gjyshit të tij në proces denacionalizimi në kohën kur paditësi ka qenë kryetar i Këshillit komunal të Tetovës, tokë në të cilën është ngritur edhe e ashtuquajtura Zona e lirë ekonomike në afërsi të Tetovës ndaj edhe autori në postimin e tij ka sugjeruar që kjo lëndë duhet të kalojë në kompetencë të prokurores speciale, Katica Janeva.

Postimin e tij, paditësi në emër të BDI-së e ka marrë si shkak për të ngritur padinë për fyerje, trillime etj, duke siguruar si fakt “bazë për padi” një ekspertizë të rreme nga një ekspert jokompetent për psikiatri,Dr.Arben Taravari, i cili, në vend të ekspertizës shëndetësore, ka trilluar “trauma” të paqena që paska përjetuar gjoja paditësi pas leximit të këtij postimi, duke e kthyer ekspertizën e tij të rreme në një apologji politike qesharake për të mbajtur anën e kryetarit të Degës së BDI-së në këtë proces gjyqësor”… SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...