Published On: 18 Maj, 2016
Bota |

BBC mund t’i transmetojë lutjet e xhumasë?

BBC së fundmi ka shqyrtuar prodhimin e saj fetar. Duke qenë ‘shumë e krishtere’, ajo mund të marr një vendim për të transmetuar drejtpërdrejtë lutjet e së premtës, për të reflektuar rritjen e multikulturalizmit.

Prodhimet fetare të BBC-së ruajnë karakterin e krishterë, një rishqyrtim intern nga Korporata ka përfunduar në hapjen e rrugëve për më shumë programe që u dedikohen besimeve të tjera.Një raport nga Aaqil Ahmed, kreu i fesë dhe etikës të BBC-së, sugjeron që besimet: islame, hindu e sik, meritojnë të marrin më shumë kohë në transmetimet e BBC-së.

Një udhëheqës musliman sugjeroi që shqyrtimi mund të çojë deri në transmetimin e drejtpërdrejtë të xhumasë, njashtu siç funksionojnë oraret e BBC-së për Kishën aktualisht.

Raporti tani është duke u analizuar nga z. Hall, drejtori i përgjithshëm, i cili mund të bëjë ndryshime për të bërë dalje fetar më pak “jo-proporcionale”, raportoi Sunday Times.Në një takim të thirrur z. Ahmed komentoi duke thënë që z. Hall duhet t’u përgjigjet kritikave të komuniteteve të tjera jo të krishtera, të cilave ua ofrojnë shërbimet.

Ahmed tha në një deklaratë: “Krishterimi mbetet themeli i prodhimit tonë, por ka më shumë orë që duhet përkushtuar besimeve të tjera.”“Prodhimtaria jonë në këtë drejtim nuk është statike, edhe pse. Ajo ka evoluar me kalimin e viteve dhe ne rregullisht vlerësojnë atë.”Ai shtoi: “Ne do t’i llogarisim numrin e orëve, për të matur prodhimtarinë fetare e jofetare, gjithnjë në dobi të shoqërisë”.Siç dihet, numri i muslimanëve në Britani është dyfishuar – tre milionë për një dekadë.

Ibrahim Mogra, i Këshillit Musliman të Britanisë, tha se BBC mund të transmetoj në televizor lutjet e së premtes nga një xhami dhe mund ta zgjerojë mbulimin e Bajramit.Ai gjithashtu shtoi: “Ne nuk dëshirojmë që të krishterët të ketë ndonjë ekspozim më pak.”Prodhimi fetare e BBC-së në televizion përfshin këngë lëvdimi dhe Sunday Morning Live, ndërsa radio gjithashtu përmban një gamë të gjerë të përmbajtjes fetare përfshirë: Mendim për ditën në programin Radio Sot.

I pyetur nëse mbulimi i aktiviteteve të besimeve të tjera mund të çojë në shkurtime në mbulimin e krishterë, një zëdhënës i BBC tha se ishte shumë herët për të thënë se cilat programe janë të sigurta, por ka shtuar se: Sigurisht që Këngë Lëvdimi do të mbetet në program.“Ne në të vërtetë jemi duke synuar të bëjë më shumë programe rreth krishterimit dhe besimeve të tjera, kështu që absolutisht nuk bëhet fjalë vetëm për një fe, në prodhimtarinë tonë mediale.” shtoi ai.Vet emërimi i z Ahmedit në vitin 2009 ka qenë i diskutueshëm për shkak të akuzave se ai kishte treguar një paragjykim pro-Islam në rolin e tij të mëparshëm në Channel 4

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...