Published On: 22 Janar, 2016

BB: 60 % e të rinjve shqiptarë janë analfabetë funksionalë në matematikë

Rreth 60 % e të rinjve shqiptarë janë analfabetë funksionalë në matematikë. Ky përfundim është i Bankës Botërore dhe është përfshirë në raportin më të të fundit të saj. Sipas BB, ky është niveli më i lartë në rajon dhe në vendet e BE –së.

Më pak se 60 % janë analfabetët funksionalë në matematikë edhe në Malin e Zi, 38 në Greqi dhe 39 në Serbi. Sipas BB, kjo është një ndër arsyet që të rinjtë shqiptarë hasin pengesa në tregun e punës. /Lapsi.al 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...