Published On: 13 Mars, 2016

Bashkohen bashkësitë e Degëve të PDKI dhe PSHDK në Zvicër, në PSHDK!

  • Nga procesi i bashkimit të Bashkësive të Degëve të PDKI dhe PSHDK në Zvicër

Pas vendimeve të Kryesisë nga Kosova, Bashkësitë e Degeve të shqiptarëve demokristianë ne Zvicër vazhduan për një kohë bisedimet për formën e bashkimit të dy Bashkësive të Degëve.

Me qendrime të njejta nga kryesitë e Bashkësisë së PDKI dhe PSHDK, sot me 13.03.2016 në Schoftland, u takuan udhëheqësitë e dy Bashkësive dhe konfirmuan unanimisht për vazhdimin e punës si PSHDK (Bashkësia e Degëve të PSHDK-se në Zvicër).
Në kuadër të kësaj Bashkësie veprojnë 12 Degë aktive me Kuvende zgjedhore të mbajtura, si njësi themelore të PSHDK-së. Vazhdojnë bisedimet me secilën degë joaktive, grup apo individ qe deshiron të bashkohet ketij procesi. Dyert janë të hapura, si gjithmonë, për secilin qe deshiron të kontribuoj në kuadër të Prograamit të PSHDK-së.

Deri në Kuvendet zgjedhore të Degëve dhe Bshkësisë së Degëve, udhëheqësitë e Bashkësisë, me pajtueshmëri të plotë morën vendim që bashkëkryetar të mbeten Nue Kaçinari dhe Gjokë Paloka. Ndërkaq koordinator i punëve të përbashkëta në vazhdim të konsolidimit të tërësishëm të të gjitha Degëve të mundshme, mbetet Marash Berisha, anëtar i Kryesisë së partisë.
Sekretar i Kryesissë së Bashkësisë u caktua Tush Berisha e nënkryetar mbeten Margarita Sereqi, Luz Ndrecaj, Pjetër Kukeli dhe Mhill Duhanaj. Arkatr u caktua Nuo Nua.

PSHDK në Zvicër ka potenciale të shumta për angazhimin e të rinjëve në punët e ardhshme dhe koncentrimi i punës bëhet në procese demokratike, për integrimin e plotë në jetën politike në Zvicër, së bashku me CVP-në.
Të gjitha punët me rezultate në të ardhmen janë në funksion të përditshmërisë dhe në sherbim të PSHDK-së në Kosovë dhe vendlindjes.
Nga Zvicra marrin pjesë 12 delegatë në Kuvendin e bashkimit që do të mbahet në Prishtinë me 26.03.2016.

Bashkësia e Degëve të PSHDK, Zvicër's photo.
Bashkësia e Degëve të PSHDK, Zvicër's photo.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...