Published On: 5 Janar, 2016

Bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, nuk e duan mafitë e dy shteteve

Besnik Xhaka

Atë çka e thotë bashkëluftëtari i komandantit legjendar Adem Jashari, Gani Geci është më se e vërtetë. Lidhur me këtë çështje, shkrimtari i njohur anti-mafia dhe autor i shumë librave në këtë fushë, Roberto Saviano thotë se Kosova është një shtet që ka një rrezik mafioz të brendshëm të stërmadh. Ai që e mohon këtë, gënjen. Gënjen! Mafia e Kosovës është e fortë. Ndërsa lidhur me komandantët thotë “… Ata janë bërë mafiozë. Le të themi ata që kishin një administrim ushtarak më të fortë, jo të gjithë. Nuk janë kurrë të gjithë. Por, ai referim ndaj kokainës transgjenike ishte një hipotezë, që ishte bërë gjatë diskutimeve midis ekspertëve të narkotrafikëve dhe thuhej: kur çmimi i kokainës transgjenike do të jetë i arsyeshëm, Kosovën do ta shndërrojnë në një Kolumbi të vogël. Ishte një referim ndaj faktit se Kosova kontrollohet nga mafia. Dhe mendoj se mund të them edhe diçka tjetër. Ky mund të duket një provokim, dhe në fakt është pjesërisht i tillë, por Kosova e ndarë dëshirohet më shumë nga familjet mafioze sesa nga popullsitë. Populli në Kosovë e do Tiranën, dëshiron të bashkohet me Shqipërinë. Qeveritë, jo. Mafiet, jo. Mafia e Kosovës nuk preferohet nga mafia shqiptare. Tirana dhe Prishtina janë dy kartele të ndryshme. Atje, ashtu si edhe jashtë. Shqiptarët dhe kosovarët mafiozë në Gjermani merren me biznese të ndryshme. Njësoj edhe në Amerikë. Njerëzit, popullsia, shqiptarët e Kosovës ndihen vëllezër të shqiptarëve të Tiranës. Mafiozët kosovarë nuk ndihen vëllezër të mafiozëve shqiptarë të Tiranës. Tani e gjithë kjo sindikatë më duket omertoze. Dhe për ta mbyllur çështjen e kokainës transgjenike, është e natyrshme që është një hipotezë. Nëse do të kishte pasur, do të kisha folur me ndonjë në hetime. Ishte më tepër një mënyrë për të thënë se ai territor rrezikon të bëhet një plagë, nëse tashmë nuk është.

 

Ps. Autori është njohës i kriminalistikës dhe krimit të organizuar

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...