Published On: 20 Prill, 2016

Bashkëpronarët e hotel “Vollga”: Nuk kemi dijeni që “Saudi Brothers” I ka dhuruar 30% të aksioneve që zotëron

Bashkëpronarët e ish-hotel Vollgës në Durrës sqarojnë se nuk janë informuar nga kompania “Saudi Brothers” për dhurimin e një pjese të pronës.

Përmes një deklarate, bashkëpronari Fejzi Kodra thekson se nuk e njeh dhe nuk e ka takuar kurrë personin e tretë, të cilit i është dhuruar prona nga “Saudi Brothers” .

Zoti Kodra thekson se në këtë proces bashkëpronarët konsiderohen palë e dëmtuar dhe po përgatisin procedurën gjyqësore ndaj kompanisë “Saudi Brothers” në lidhje me dëmin ekonomik që u ka shkaktuar.

“Unë Fejzi Kodra, me qëllim që të bëj qartësi të plotë mbi çështjen aq të përfolur të dhurimit të një pjese të hotel Vollgës, Durrës, e shoh me vend të jap sqarimet që vijojnë: Me dt 13/11/2014 kam firmosur kontratën e blerjes së një sipërfaqe trualli prej 1749 mq, (tek ish hotel Vollga Durrës), i cili ishte pronë e regjistruar e kompanisë “Saudi Brothers”. Duke qenë se i gjithë trualli i regjistruar në emër të tyre ishte 2498 mq, pjesa e mbetur prej 749 mq, e pandarë, mbetej në zotërim të tyre.

Pagesa u krye me transfertë të rregullt bankare në llogarinë e kompanisë “Saudi Brothers”. Për financimin tim kontribuoi një miku im i afërt, biznesmeni Luan Leka, me të cilin kishim një projekt investimi, mbi bazën e një kontrate legale noteriale.

Mbas këtij transaksioni, siç duket edhe nga dokumenti hipotekor i dt 17/11/2014 në pronësine time kaloi 70% e sipërfaqes dhe “Saudi Brothers” mbetej pronar i 30% të sipërfaqes në pjesë të pandara.

Për sqarim dua të theksoj që transaksioni i kryer nuk ka asnjë lidhje me kompaninë Eurocol ku unë punoj apo me ortakët e kësaj kompanie.

Ndërkohë nuk kemi pasur dijeni për veprimet e mëpasme të kompanisë “Saudi Brothers”, përfshirë aktin e dhurimit për të cilin mësuam vetëm në këto ditë nëpërmjet mediave. Siç duket në dokumentet hipotekore kjo kompani i ka dhuruar në një kohë më të vonë, pjesën e saj të pasurisë me sip 749 mq, një personi të tretë, të cilin as e njohim dhe as e kemi takuar ndonjëherë. Kjo duket qartë edhe në aktin e dhurimit që është firmosur vetëm nga administratori i kompanisë “Saudi Brothers”.

Në këtë proces ne konsiderohemi palë e dëmtuar dhe po përgatisim procedurën gjyqësore ndaj kompanisë “Saudi Brothers”, në lidhje me dëmin ekonomik që na ka shkaktuar.”- thuhet në deklaratën e bashkëpronarëve të Vollgës.

PROKURORIA SEKUESTROI VOLLGËN

Një ditë më parë, Prokuroria e Durrësit, me lejen e gjykatës, ka vendosur sekuestro preventive ndaj objektit ish-“Vollga” në Durrës, nën dyshimin se është përfituar me kryerjen e veprave penale të “Falsifikimit të dokumenteve”, “Shpërdorimit të detyrës” e “Pastrim i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale”.

Prokuroria e Durrësit konstaton se janë kryer një seri veprimesh të dyshimta për tjetërsimin e pronës në favor të shtetasve të ndryshëm.

Këto veprime të dyshuara antiligjore, sipas Prokurorisë së Durrësit, shtrihen në zyrën hipotekore, zyrat noteriale, por edhe në Gjykatën e Durrësit, e cila ka marrë vendim në kundërshtim me vendimin e Gjykatës së Lartë lidhur me këtë objekt.

HOTELI IU DHURUA SHULLAZIT “PËR MIRËNJOHJE”

Mediat zbuluan një ditë më parë dokumentin, përmes të cilit shoqëria arabe “Saudi Brothers Commercial Company” i ka dhuruar Emiliano Shullazit ish-hotel “Vollgën” në Durrës, ku thuhet se “pronari ia dhuron pronën e tij Shullazit për mirënjohje”.

Dhurimi i ish-hotel “Vollgës” në Durrës dhe përvetësimi i kësaj ndërtese nga Emiljano Shullazi, dyshohet se është bërë nën kërcënimin e armës dhe dhunës. Kjo është edhe një nga dyshimet kryesore, mbi të cilat Prokuroria për Krime të Rënda ka mbështetur akuzën e ngritur ndaj Emiljano Shullazit, për të cilin lëshoi edhe urdhër arresti.

Dhurimi i ish-hotel “Vollgës” për Emiljano Shullazin nga shoqëria “Saudi Brothers Commercial Company” sh.pk., në fund të vitit 2014, është e dyshimtë për prokurorinë dhe dyshohet se kalimi i pronësisë mund të jetë bërë përmes shantazhit.

Në kontratën e dhurimit të pasurisë për Shullazin thuhet se, me vullnet të lirë, “Saudi Brothers Comercial Company”, sipërfaqen prej 749 metrash katrorë ia dhuroi pa asnjë lloj kushti, në shenjë mirënjohjeje, shtetasit Emiljano Shullazi. Në procedurat noteriale të kalimit të pronësisë në dorë të Shullazit, “Saudi Brothers Commercial Company” është përfaqësuar nga Ylvi Beqja, i cili rezulton administrator i kësaj kompanie.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...