Published On: 20 Tetor, 2016

“Barbarët dhe shqiptarët me bisht”

 

Shkruan: Fadil Rexhepi

Shqiptar mos i lidhni as duart e as mendjen… se një ësht Shqipria me kalorsin e saj më të mir atëdhedashës, Kosovën!!!

Ballkanasit ishin quajtur shum herët nga gjermanofolsit si njerëz barbar… Duke marr parasysh se sërbët ishin të njohur për krimet e tyre në Ballkan, gishti ishte vër në drejtimin e tyre, me plot të drejt në vazhdën e historis edhe deri sot.
Por kta barbarët serb i kishin quajtur shqiptarët njerz me bishta dhe të egër, kurse masakrimiet ndaj tyre i kishin arsytuar po me kta qëllime para Europës…
N’të vërtet qëllimi ishte zhdukja e shqiptarve dhe grabitja e teritoreve të tyre, por që kjo kurrë nuk u arrit fal atëdhedashuris dhe sakrifices së një pjese të vogël po të këtyre shqiptarve dhe miqve ndërkombëtar si SHBA dhe Austria apo faktori gjemanofolës.
Po pse ne shqiptarët tani kur i kemi zgjidh prangat e robëris (Kosovë), bëhemi vullnetarisht rob të robëris. Ësht nga shkaku i defektit gjenetik apo ka të bëj kjo nga smundja e mendjes dhe shpirtit të shitur shqiptar…!!!
Organizimi formal (juridiko-politik) i shqiptarve në ballkan në kët rast nuk ësht bër nga vet shqiptarët, siq dotë duhej të ishte, sepse nuk ishin në gjendje për të bër kte, u bë nga të tjerët (miqtë tanë).
Shpallja e pavarsis në Vlorë që la ma shum se gjysmën e teritoreve shqiptare jasht shtetit të posaformuar, kënaqi apetitet e miqve tanë (Austris) apo faktorit gjermanofolës, por jo edhe apetitet tona shqiptare. Qëllimi i miqve tanë ishte ndalimi i daljes serbe në Adriatik dhe kjo u arrit, të tjerat ishin qështje e vet shqiptarve…
Tani kur me sakrificën heroike të UÇK dhe ndihmën e SHBA arritëm këtu ku jemi, në vend se të mobilizohemi për ndihmë në qlirimin e tritoreve tjera të grabitura shqiptare, neve mirremi me terma të kombit e të etnis dhe qka tha ai e ky, thuajse ky ësht problemi jonë.

Jo ky është problem i dashakeqëve, njerzve jo me bishta të serbis por me bishta të majmunve natyral, që mendojnë se mirqenja jonë shqiptare ësht, lutja tek allahu e frymarrja jonë ësht, zgjidhja e definicionit kombë…
Duhet bashkuar fort që të zhvillojm ekonomin dhe mirqenjen në viset gjithshqiptare sipas takatit dhe menquris së vendit. Në kët mënyr hapim dyert e bashkimit dhe forcimit të qenjes shqiptare, ndaq si komb e ndaq si etni kudo që ai ndodhet
Një nën shqiptare që lind dy djem të saj, mund ti emroj me emra të ndryshum dhe ata të vendosen ku të dojnë, por jan të saj dhe janë në kët rast po shqiptar.
Nëse ti lidh duart dikush, gjithmon egziston mundësia dhe shpresa e zgjidhjes së tyre, nëse vet i lidh ato, vështir të gjindet zgjidhja, mjerisht…
Shqiptar mos i lidhni as duart e as mendjen… se një ësht Shqipria me kalorsin e saj më të mir atëdhedashës, Kosovën!!!

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...