Published On: 4 Shkurt, 2016

Ban Ki-Moon: Vendimi i Kushtetueses, hap i rëndësishëm

“Vendimi i fundit i Gjykatës Kushtetuese dhe angazhimi i qeverisë për të vazhduar procesin e krijimit të Asociacionit (të komunave) në përputhje me vendimin e Gjykatës, shënon një hap të rëndësishëm,” thuhet në raportin më të ri mbi zhvillimet tremujore në Kosovë të Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-Moon.

Ban nënvizon se ‘procedurat e rëna dakord në drejtim të krijimit të Asociacionit nuk po përmbushin afatet e caktuara kohore’.

Ai megjithatë nënvizon se ‘procedurat e rëna dakord në drejtim të krijimit të Asociacionit nuk po përmbushin afatet e caktuara kohore’.

Raporti tashmë u është dërguar anëtarëve të Këshillit të Sigurimit dhe për të do të debatohet më 24 shkurt nën presidencën e radhës të Venezuelës.

“Vazhdimi i përdorimit të dhunës dhe retorika nxitëse nga partitë opozitare, të cilat rezultuan me ndërprerje të punimeve të Kuvendit dhe përshkallëzuan tensionet në rrugët e Kosovës, përbën një shqetësim serioz. Veprimet e tilla janë të papranueshme; ato nuk kanë vend në një shoqëri demokratike dhe vetëm mund të ndikojnë negativisht në Kosovë”, thotë më tej në observimet e tij, Sekretari i Përgjithshëm.

Ai u bën thirrje ‘atyre që janë përgjegjës që të adresojnë ankesat politike përmes kanaleve të ligjshme.’

Sekretari Ban ka fjalë të mira edhe për ‘profesionalizmin dhe përmbajtjen e demonstruar nga Policia e Kosovës në menaxhimin e disa protestave të dhunshme të cilat kanë ndodhur gjatë kësaj periudhe’.

“Përgëzoj përpjekjet e vazhdueshme të Presidentes Jahjaga për të ndihmuar në zgjidhjen situatën përmes dialogut transparent dhe gjithëpërfshirës”, thekson ndër të tjera në raportin për Kosovën Sekretari Ban. Raporti përfshin periudhën e zhvillimeve nga 16 tetori i vitit të kaluar deri më 15 janar të këtij viti./ RTK

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...