Published On: 7 Janar, 2016

Balli Komëbtar, koalicioni PDK-LDK detyroj 100 mijë shqiptar ta barktisin atdheun

ORGANIZATA BALLI KOMBËTAR DEMOKRAT
KUMTESË
Viti që po e lëmë pas ishte një vit shumë i rëndë për qytetarët, për sigurinë e familjeve dhe për ekonominë. Qeveria e dalur nga bllokada disamujore e vitit të kaluar nuk arriti të arsyetojë besimin e qytetarëve të Republikës së Kosovës. Si pasojë e pakënaqësisë kolektive me krijimin e koalicionit qeverisës LDK-PDK, Kosova u ballafaqua me ekzodin e 100 000 shqiptarëve drejt vendeve të Bashkimit Europian. Reagimi paralajmërues i qytetarëve përmes ekzodit nuk ndikoi në vetëdijësimin e klasës sunduese politike. Përkundrazi, koalicioni qeveritar vazhdoi të mbajë të kapur çdo institucion të shtetit dhe përmes masmedias së afërt me te, qeveria trumbetoi gjatë gjithë vitit nevojën e bisedimeve dhe marrëveshjeve me Serbinë, krijimin e Gjykatës Speciale dhe demarkacionin e kufirit me Malin e Zi. Premtimet elektorale për hapjen e vendeve të reja të punës, zhvillimin e shpejtë ekonomik, liberalizimin e vizave dhe krijimin e Forcave të Armatosura, mbetën premtime boshe. Në raport me shtetet fqinjë, Kosova njohu stagnacionin e zhvillimit ekonomik dhe humbjen e fuqisë blerëse. Tregu vendor ballafaqohet me pasigurinë e madhe të investorëve dhe dyshimet e tyre për proceset e tenderimeve në interes të perfitimeve politike, atribute këto të cilat do t’i kushtojnë zhvillimit ekonomik të vendit edhe në vitin e ardhshëm. Investimet e mundshme dhe dobiprurëse për ekonomitë familjare nuk po realizohen dot për shkak të pasigurisë dhe mosbesimit që prodhon kriza politike e shkaktuar nga menaxhimi i dobët dhe mungesa e lidershipit shqiptar në procesin e bisedimeve të Brukselit, marrëveshjet antikushtetuese që rezultuan nga ky proces dhe reflektimi i mangët i drejtuesve të qeverisë. Përderisa veriu i vendit vazhdon të mbetet i pushtuar nga Serbia dhe kthimi i shqiptarëve të shpërngulur me dhunë nga ajo pjesë e vendit nuk duket në horizont, paralajmërimi dhe vendosmëria e qeverisë për krijimin e asociacionit të komunave me shumicë serbe ka shtuar pakënaqësinë legjitime te partitë opozitare dhe qytetarët. Pozicioni i qeverisë aktuale ndaj opozitës dhe qytetarëve shqiptarë është përafruar me pozicionin që mbante dikur ish-udhëheqësia e Partisë Komuniste të Kosovës ndaj protestave shqiptare kundër sllavizimit dhe kolonizimit të dhunshëm. Organizata Balli Kombëtar Demokrat e sheh si të nevojshëm dhe të domosdoshëm ndryshimin demokratik në skenën politike. Ndryshimi demokratik përmes largimit të qeverisë aktuale nga pushteti është detyrë dhe vepër atdhetare për çdo deputet të
Parlamentit dhe për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.
Qeveria e koalicionit LDK-PDK duhet të bjerë sa më parë, sepse vendi ka nevojë për një politikë kombëtare, vizionare dhe të çliruar nga barra e obligimi që e ngarkon veprimtaria e protagonistëve aktual. Kjo qeveri e ka dëshmuar tashmë se për interesa të pushtetmbajtjes me çdo kusht është e gatshme të bëjë çdo kompromis, pavarësisht pasojës afatgjatë dhe dëmtimit të interesave shtetërore e kombëtare që mund të rezultoj nga një veprim i tillë politik. Organizata Balli Kombëtar Demokrat beson se Republika e Kosovës ka nevojë për një politikë që flet dhe mendon shqip, për një politikë që e bashkon mendjen e urtë vepruese dhe forcën ekonomike të shqiptarëve në dobi të procesit të bashkimit kombëtar, si proces i koordinuar me miqtë tanë dhe i cili duhet t’i paraprijë procesit të integrimit europian të kombit shqiptar. Republika e Kosovës ka nevojë për një ndryshim cilësor, drejt kultivimit të kulturës burimore të dialogut politik, për një lidership të ri shqiptar, për një politikë kombëtare të artikuluar në frymë europiane dhe e cila i shfrytëzon maksimalisht përparësitë që ofrojnë rrethanat aktuale gjeopolitike, në interes të shtetit dhe qytetarëve.
balli-kombetar
Për Kryesinë e OBKD në Republikën e Kosovës
Arbër Gashi, Sekretar i Përgjithshëm
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...