Published On: 17 Qershor, 2016

Balli Kombëtar Demokrat: Prokuroria e Shtetit ti hetojë ata që e shkelën Kushtetutën për Demarkacionin dhe Asociacionin serb

Në një prononcim për media, Balli Kombëtar Demokrat në Republikën e Kosovës kërkon nga Prokuroria e Shtetit që të filloj hetimet kundër atyre që e shkelën Kushtetutën e Kosovës. Marrëveshjet e Kosovës dhe Serbisë, në bisedimet e Brukselit, padyshim që ishin të dëmshme për Kosovën. Sidomos marrëveshjet për Demarkacionin dhe Asociacionin e Komunave me shumicë serbe. Këtë fakt e ka thënë edhe vendimi i Gjykatës Kushtetuese që plotësisht janë jo në përputhshmëri me Kushtetutën e Kosovës. Siç dihet, Kushtetua është akti më i lartë i një shteti, dhe normalisht që duhet respektuar vendimet e saj, ashtu siç i kemi respektuar edhe vendimet paraprake, të cilat shpesh kanë qenë të përafërta me vendimet që i kanë marrë Qeveritë, por që, qytetarët ishin të pakënaqur me to. Që këto marrëveshje janë tepër të dëmshme dhe antikushtetuese, si dhe duke e parë kabinetin dhe Grupin Negociator, të cilët e përcjellin kryeministrin, definitivisht jo vetëm ne, por edhe të gjithë qytetarët duhet të kërkojnë llogari për këto bisedime. Kjo për faktin se shkojnë mbi 32 veta në Bruksel dhe negociojnë duke thënë se janë negociata shumë të vështira dhe pastaj të kthehesh duke i dhënë Kuvendit të Kosovës Marrëveshje e cila del që në 23 nene e ka shkelur Kushtetutën, normalisht që dikush duhet me dhënë përgjegjësi. Përveç kësaj, edhe Prokuroria e Shtetit të Republikës së Kosovës, duhet të bëjë hetime të pavarura, në mënyrë që t’i shkojë deri në fund këtyre parregullsive që po bëhen në dëm të qytetarëve të Republikës së Kosovës. Duhet theksuar se, në rast se caktohen vijat kufitare dhe ti jepet tokë Malit të Zi, e që janë mbi 8000 mijë hektar, e gjithashtu të bëhet ndarja edhe me Serbinë, si dhe me Maqedoninë, Kosova ka humbur 10000 hektarë, për Organizatën Balli Kombëtar Demokrat dhe për qytetarët e Kosovës kjo është e papranueshme.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...