Published On: 6 Janar, 2016

Balli Kombëtar Demokrat në Shqipëri uron krijimin e Ballit Kombëtar Demokrat në Kosovë

Deklaratë për Ballin Kombëtar Demokrat, Kosovë

balli-kombetar

Partia Balli Kombëtar Demokrat në Shqipëri përshëndet krijimin e Partisë politike Organizata e Ballit Kombëtar Demokrat në Kosovë si Partia më e re që do të fillojë të funksionojë por më e vjetra në historinë politike të Kombit tonë. Kjo Parti është krijuar nga Mid’hat Frashëri me të njëjtin emër “Balli Kombëtar Demokrat” në 31 Dhjetor 1945 në Regio Emilia të Italisë. Programi i saj ka qenë konservator modern europian. Nacionalizmi karakteristik shqiptar i ideuar nga Mid’hat Frashëri ka gjetur vend në këtë program në kufijtë e atdhedashurisë dhe patriotizmit në respekt reciprok të fqinjësisë së mire. Asnjëherë nuk ka qenë nacionalizëm me natyrë ekspasioniste por një nacionalizëm pozitiv vetëmbrojtës duke respektuar parimet perëndimore të demokracisë. Ne besojmë se kjo Parti ashtu si edhe jona në Shqipëri do vazhdojë mbështetur mbi idetë e Mid’hat Frashërit të punojë për të konsoliduar lirinë dhe mirëqenien e çdo qytetari të Kosovës si dhe të dallojë qartas nga çdo Parti si një alternativë e djathtë reale Jo ekstremale. Balli Kombëtar Demokrat në Shqipëri do jetë e gatshme të mbështesë suksesin e kësaj Partie me eksperiencën e vet politike. Ne vlerësojmë shumë përkushtimin, punën këmbëngulëse te z.Arber Gashi (Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit Koordinator për Shqipëri Etnike) për ngritjen e këtij organizmi politik dhe nga ana tjetër përshëndesim Dr.Nihat Bakallin (President Nderi i Ballit Kombëtar Demokrat Shqipëri) për mbështetjen që ka dhënë në këtë proces dhe ti urojmë sukses kryetarit te saj z.Bekim Baftija.

Zyra e Shtypit e PBKD.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...