Published On: 13 Janar, 2016

Balli Kombëtar bashkon shqiptarët brenda dhe jashtë vendit

Njoftim për anëtarët dhe simpatizantët e Organizatës së Ballit Kombëtar Demokrat. Të dashur qytetar dhe simpatizantët të Ballit Kombëtar, ashtu siç ju kemi paralajmëruar edhe më herët tash jemi certifikuar si subjekti më i ri në Kosovë, si Organizata e Ballit Kombëtar Demokrat, ku në programin dhe statutin e saj për bazë kemi Dekalogun e të madhit Mithat Frashërit. Organizata “Balli Kombëtar Demokrat” është pasardhësja e të gjitha përpjekjeve të popullit shqiptar për liri, demokraci dhe bashkim kombëtar. Ajo është subjekt politik që bashkon shqiptarët brenda dhe jashtë vendit. Organizata Balli Kombëtar Demokrat i ngarkon vetes këto detyra: Krijon kushte per bashkimit shpirtëror dhe politik të popullit shqiptar, për lartësimin ekonomik dhe kulturor të tij dhe për barazimin e të drejtave të njeriut. Ajo kërkon të forcojë ndërgjegjen kombëtare të shqiptarëve dhe të hedhë bazat e një morali politik kombëtar. Ajo ndihmon për ndriçimin e opinionit shoqëror mbarëkombëtar rreth problemeve të ndryshme politike, ekonomike dhe kulturore. Kërkon të ngrejë lart shkallën e zhvillimit ekonomik, kulturor dhe shkencor të popullit shqiptar. Ndihmon për forcimin dhe përsosmërinë e bazës ligjore të shtetit. Organizata e Ballit Kombëtar Demokrat është një parti e djathtë, ose siç quhen ndryshe, parti konservatore. Parimet dhe synimet tona politike rrjedhin nga përvoja dhe shkrimet e parardhësvetanë. Organizata Balli Kombëtar Demokrat kërkon jetësimin e DEKALOGUT moral dhe politik, i shërben vlerave morale dhe politike të trashëguara nga Lidhja e Prizrenit dhe Blloku Kombëtar Independent. Organizata Balli Kombëtar Demokrat kërkon inkuadrimin e vendit në NATO dhe BE. Degët tona kanë filluar punën si në Ferizaj, Gjilan, Pejë, Prishtinë, Besianë, jemi në përgatitje të hapjes së qendrave të tjera. Ju ftojmë të gjithë të interesuarave të lajmërohem në qendrat e lartpërmendura. Së shpejti do të publikojmë emrat dhe numrat e telefonit kontaktues.

 

Gazmend Islami-Koordinator për Mërgatën Shqiptare dhe anëtarë i Kryesisë së OBKD-së

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...