Published On: 28 Shtator, 2016

Bajrami: Vitin e ardhshëm me mësim digjital

Mësimi digjital në shkollat e Kosovës është projekti i ardhshëm në të cilën Ministria e Arsimit po punon në mënyrë që të implementohet vitin e ardhshëm.
Në një intervistë për Rubikon të KTV-së, ministri Arsim Bajrami ka shpalosur detaje mbi këtë projekt i cili shihet si zgjidhje e shumë problemeve me të cilën ballafaqohen nxënësit dhe arsimi në përgjithësi.

Ai ka thënë se do promovohet portali e-shkolla, i cili do të jetë i qasshëm për të gjitha shkollat dhe brenda do gjinden të gjitha materialet.

“Do të promovojmë portalin e-shkollat dhe ai portal do jetë i qasshëm për të gjitha shkollat dhe do të jenë të gjitha materialet. Ne nuk do ta zhdukim librin klasik menjëherë por do shkojmë ngadalë, duhet ta ruajmë leximin e librit klasik mirëpo ta kombinojmë atë me librin digjital”, ka thënë Bajrami.

Ndonëse u shpreh optimist se vitin e ardhshëm do filloj aplikimi i këtij programi të cilit do t’i paraprijë edhe e-matura.

“Do të fillojë vitin e ardhshëm ku do jetë edhe e-matura, në këtë mënyrë do ta zhdukim edhe dukurinë e kopjimit”, ka thënë ministri Bajrami.

Projektin për digjitalizim ai e ndërlidhi edhe me shqetësimin e çantave të rënda të nxënësve në shkolla.

Ndërsa, lidhur me fillimin e mësimit shkollor dy ditë më vonë Bajrami theksoi se nuk kishte ndonjë lidhje me situatën politike, ndonëse ai pranoi se kishte shqetësime dhe kërkesa nga prindërit që mësimi të shtyhet.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...