Published On: 12 Shtator, 2016

Bajgora: Misioni ynë në këtë botë është jeta me dinjitet e jo konfliktet me dhunë

Në Xhaminë e Madhe në Prishtinë është bërë falja e namazit të Kurban Bajramit, me pjesëmarrjen e shumë qytetarëve të besimit islam.

Në këtë rast, Kryemami i  Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri ef. Bajgora, në hydben e mbajtur, ka porositur që në këtë ditë të bekuar të bashkohen të gjithë zemrat e myslimaneve dhe të ndihmojnë njëri tjetrin.

Ai tha se në këtë ditë feste dhe gëzimi, për popullin tonë simbol që gjithmonë na ka bashkuar ka qenë ‘sofra’, andaj bëri thirrje që të gjithë të bashkojnë sofrat duke i ndihmuar edhe ata që nuk kanë mundësi.

“Çdo festë mban në vetë një mesazh dhe  porosi të thellë, por festa e Kurban  Bajramit është festë shumë e veçantë sepse mesazhet dhe porosit përçon jo vetëm përmes fjalëve por edhe përmes zemrave dhe  veprave të njeriut… prerja e kurbanit nuk është thjesht derdhja e një gjaku, por mbi të gjitha është përkushtimi, bindja, sakrifica, morali dhe devotshmëria e besimtareve. Besimtarë të nderuar përmes prerjes së Kurbanit dhe ndarjes së mishit të tij ne kemi mundësi t’iu ndihmojmë të afërmeve dhe të varfërve, sepse kjo edhe më shumë do të na ofroj mes nesh, do të na shtoj dashurin dhe respektin e ndërsjellë”, tha Bajgora.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...