Published On: 3 Shkurt, 2016

“Babën” Enver e lë imuniteti për veprimet e falsifikimit

  • Juristët vlerësojnë se ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, nuk ka imunitet për veprimet për të cilat dyshohet, keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikim

Gjykata Themelore e Prishtinës ka marrë vendim për refuzimin e kërkesës së Prokurorisë Speciale të Kosovës, për hetim të veçantë ndaj ish-kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, me arsyetimin se çështja në fjalë ka të bëjë me imunitet funksional të kryetarit dhe gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës. Megjithatë juristët në vend vlerësojnë se nuk mund të ketë imunitet për atë lloj veprimi, për të cilin dyshohet se e ka kryer Hasani, përkatësisht falsifikim i dokumentit. Edhe Prokuroria Speciale konsideron se prokurori ka pasur të drejtë kur bërë kërkesë për zbatimin e hetimeve të veçanta.

Pas publikimit të vendimit të Gjykatës, Bajram Tmava, avokati i ish-kreut të Kushtetueses, Enver Hasanit, ka thënë se vendimi i Gjykatës për të ndërprerë hetimet ndaj Hasanit është i drejtë, pasi sipas tij, gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese gëzojnë imunitet për vendimet.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...