Published On: 3 Maj, 2016

“Baballarët themelues” të Evropës: ADN-ja zbulon grupin nga e kanë origjinën të gjithë evropianët

Njerëzit modernë mbërritën në Evropë përpara 45,000 vjetësh por dihet fare se si jetuan ata përreth kontinentit përpara ndërthurjes së bujqësisë.

Tani, kërkuesit që kanë kryer disa analiza shumë të detajuara gjenetike të Evropianëve të Pre Paleolitit kanë zbuluar një ngjashmëri të lartë gjenetike me evropianët e sotëm.

Ky grup, që ka jetuar në veri-perëndim 35,000 vjet më parë, ka kontribuar direkt te pasardhësit e evropianëve të sotëm dhe besohet se përbëhej nga “baballarët themelues” të Evropës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...