Published On: 25 Shkurt, 2016

Azem Syla Ponc Pilati shqiptar, sa atdhetar i vratë, e vet bashkëpunonit me UDB-ash

 

Për ish-Komandantin e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së dhe ish- Ministrin e Mbrojtjes në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës, z. AZEM SYLA – “Shkrime-kujtime-testament“

Letra Nr.7 e shenjtë

Murat Jashari

Duke e ditur peshën dhe rëndësinë e këtyre dy funksioneve, i respektoj shumë dhe nuk po të drejtohem  me fjalën shok, që tashmë nuk meriton, po po të drejtohem me zotëria juaj:

Zotëri Azem Syla, me çdo nxënës e nxënëse tuajën që kam pasur fatin të takohem, të gjithë më kanë folur fjalë miradie për Ju, e kjo të gëzon, pa tjetër. Njeriu në jetë sa herë kalon nga një fazë në tjetër duhet të jetë më i pjekur, më i vëmendshëm, vigjilent në jetë, sidomos kategoria e arsimit, ku ju kini punuar para se t` ju arrestonin. Duke mësuar të kaluarën tuaj para arrestimit, gjatë vuajtjes së dënimit dhe më pas në ilegalitet si dhe metamorfozën që ju pësuat pasi u lidhët me Xhavit Halitin, Hashim Thaçin e Kadri Veselin, natyrshëm më kanë lindur disa pyetje edhe për ju. Por ta them të drejtën, pyetjet ndaj jush i bëj me shumë dhimbje, por për të qenë i drejtë karshi Perëndisë dhe popullit, nuk mund të heshti. Dhe po i rendis si më poshtë:

 1. Si ka ndodhur që kur duhej të ishit i vendosur për emrin e mirë që kishe krijuar dhe për të vijuar edhe në të ardhmen me atë vlerësim pozitiv dhe si njeri i pjekur, ty të rrëmbeu mafia politiko-ekonomike- pushtetare-financiare, mafia e vjedhjes së parave të popullit shqiptar (që ia kishte besuar Fondit « Vendlindja Thërret »)?
 2. Mos vallë kjo ka ndodhur nga që është në pyetje karriera juaj pa kriter, paraja, lakmia deri në makutëri, apo prapa metamorfozës Tuaj fshihet diçka tjetër që ne nuk e dimë?
 3.  A e din kur, ku dhe kush ishte në Mbledhje të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, kur të zgjedhën Komandant të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së?
 4. Sa anëtarë të SHP të UÇK-së ishin kundër në Mbledhje për atë funksionin që propozohej për Ju?
 5. A e ke ditur që me kohë, kur të kanë “zgjedhur” (apo  je vetë zgjedhur), se çfarë përgjegjësi kishte detyra që e ke pranuar që ta kryesh?
 6. Dimë se këtë detyrë e ka pasur edhe Enver Hoxha (Shpati), Komandant i Përgjithshëm i SHP të UNÇ të Shqipërisë, por edhe kryetar i PK në terren dhe Ai arriti që ta çlirojë me forcat e veta Shqipërinë nga fashistët italian e nazistët gjermanë. Ty, kur ta dhanë këtë detyrë, a e mendove se mund ta kryeje atë funksion sa të rëndësishëm aq edhe delikat e me shumë përgjegjësi, apo për ty rëndësi kish lavdia dhe jo realizimi në terren i asaj detyrë?
 7. Shpati me Shtabin e Përgjithshëm dhe me Kryesinë e Partisë kishte nën kontrollë gati të gjithë Shqipërinë, po ti a e realizove ngjashëm me atë?
 8. Shpati e formoi Partinë gjatë luftës, më 8 Nëntor 1941, ndërsa Ty dhe ata shokët e tu bëtë të kundërtën, e eliminuat partinë (LPK-në), që kishte krijuar me mund të madh UÇK-në, a është kështu? Në këtë pikë kush është treguar atdhetar Ti apo Shpati, e kush bukëshkalë
 9. A të kanë treguar „shokët“ e Drejtorisë Politike për Marrëveshjen e Crans Montana të Zvicrës që ishte mbajtur më 28 Qershor 1998, në mes të Richard Hollbruk-it dhe Bardhyl Mahmutit?
 10. Në atë marrëveshje-ultimatum decidivisht në pikën 3 thuhet: LPK-ja mos të jetë krahë politik i UÇK. Në terren, në Shtabe Lokale të Zonave, atje ku ka kuadro drejtues të LPK-së, të largohen në një mënyrë ose në një tjetër; Të gjithë ata idealistë, vetëm pse nderonin me grusht etiketoheshin enverist, ndaj duhej që të largohen nga radhët e UÇK-së, pasi do na prishin punë duke kërkuar bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, a të kanë thënë „shokët“ e Drejtorisë Politike? Kjo marrëveshje me këtë përmbajtje ty të ka ardhur për shtati, apo ke qenë kundër? Nëse ke qenë kundër, pse nuk e ke demantuar?
 11. “Shokët” tuaj të Drejtorisë Politike para luftës spiunuan dhe për pasojë u burgosën e u vranë anëtarët e Shtabit Qendror të UÇK-së. Po kështu ndodhi edhe gjatë luftës dhe me snajperët që u kemi dërguar ne nga  Zvicra u vranë  djemtë e vashat ma të mirë, ngaqë ishin anëtarë të devotshëm të LPK-së dhe  luftëtar e çlirimtarë me mendje, shpirt e zemër. Kjo qe arsyeja që i vratë?
 12. Ty, si Komandant i Përgjithshëm, a të ka informuar Drejtori i Policisë së UÇK-së se ka kidnapuar dhe burgosur në burgun e Kleçkës  Behajdin Allaqin dhe Shaban Ramë Shalën ? Mundet edhe të mos të ketë informuar kur i ka arrestuar, po kur e ke mësuar këtë fakt, a je interesuar se më urdhër të kujt ishte bërë arrestimi dhe me urdhër të kujt është bërë eliminimi (pushkatimi makabër) i tyre ? Po sot a mund të na kthesh përgjigje për këto pyetje, apo ende nuk ke pyetur askë për fatin e atyre që njëherë i likuiduat si tradhtarë e pastaj shpalletsi dëshmorë?!
 13. Për Behajdin Hallaqin a e ke ditur se ka qenë anëtar i Komitetit Drejtues të LPK-së dhe Sekretar ndërlidhës i Këshillave të Rretheve të LPK-së?
 14. A je sot i vetëdijshëm se gjatë luftës iu ke bashkuar katërshes mafioze të Drejtorisë Politike?
 15. A të ka informuar Xhavit Haliti dhe Ali Ahmeti se Shaban Ramë Shala të gjitha informacionet çka i dinte UDB-ja për ilegalen ia ka treguar Behajdin Hallaqit e ky pastaj ua ka përcjellë shokëve? Mos vallë ballafaqimi me këto informata ka qenë shkaku i eliminimit të këtyre dy veprimtarëve të LPK-së?
 16. Dy  snajperë të bardhë, kal.338 ti dorëzova, një për Komandant Kumanovën (Ismet Jashari) dhe  një për Flamurin (Gafur Elshanin), pse nuk ua dërgove dhe pse nuk ke dhënë llogari për këtë mos zbatim urdhri të udhëheqjes së LPK-së, apo nuk të ka lejuar Xhaviti?
 17. Përderisa nuk ua dërgove personave të mësipërm snajperët në fjalë, pasi unë ata i pata blerë me porosi të Komandant Kumanovës, a mund të na tregosh se ku përfunduan ata dy snajperë?
 18. Në prill të 1999-ës në Kukës, si “përforcim” në veprimtarinë anti UÇK-së të erdhi Abdullah Prapashtica, ish oficeri i UDB-së, që pati bërë përpjekje ta bëjë lesh e li LPK që në zanafillën e saj. E emërove oficer për moral dhe politikë! A, është kështu?
 19. Abdullah Prapashticën mos ta kishte dërguar Ibush Kllokoqi, të cilin e eliminuat pas luftës që të humbasni gjurmët e krimit politik ndaj LPK-së dhe UÇK-së dhe të vazhdoni të paveneruar krimin ndaj Kosovës sot?
 20. Si e ke ndjerë veten atëherë kur të “zgjodhën” komandant: si profesor, si ushtarak apo pehlivanë-politikë?
 21. Kjo e fundit me sa më duket të pëlqen ma shumë se, helbete, ka pare lluk-lluk, apo mos vallë gaboj unë?
 22. Si ministër i luftës, a e din se sa ushtarë lirie ke pasur në fronte? Nëse e ke ditë pse e dhe dorëheqjen nga posti i kryetarit të Komisionit për verifikimin e pjesëtarëve të UÇK-së, apo ke qenë nën presionin e mafisë serbo-shqiptare dhe u largove duke vepruar si Pont Pilati? Nëse nuk e ke ditë dhe nuk e din, a tregon kjo se nuk ke qenë kurrë në rolin e Komandantit të Përgjithshëm?
 23. Sa ushtarë e eprorë nga Shteti Amë (Shqipëria) ke pasur në terren?
 24. Tregojnë se shumë prej eprorëve të ardhur nga Shteti Amë, kanë ardhë si rrjedhojë e përzgjedhjes prej teje. A mund të bëhesh disa minuta i sinqertë e të na tregosh se a ua mban mend emrat, se t` i ftosh ndonjëherë e t` i qerasësh me një kafe a duhan apo t`i përshëndetshnë telefon qoftë një herë, këtë nuk e ke bërë kurrë! A ke turp të turpërohesh, o Azem Syla, për këtë sjellje tejet jonjerëzore?
 25. Thonë se me do eprorë të shtetit amë që nuk e kanë kapërcyer kufirin gjatë luftës kurrë, je ba vëllamë dhe u ke lidh edhe pension, ndërsa ata që të dhanë besën duke të lënë ty në Tiranë dhe shkuan e luftuan anë e kënd Kosovës, jo vetëm që nuk i ke kujtuar as edhe nji dekikë, por edhe ke folur e flet keq për Ta, madje ke marrë guximin prej të marri edhe i ke futur edhe nëpër burgje, duke bashkëpunuar me disa zyrtarë të lartë të Tiranës me të cilët ju ka bashkuar qëllimi për përvetësimin e Fondit « Vendlindja Thërret ». A ka të vërtetë në këtë gjë?
 26. Sa ushtarë lirie ke pasur në fronte nga viset e Kosovës?
 27. Sa ushtarë lirie ke pasur të Batalionit «Antlantik»?
 28. Sa ushtarë lirie ke pasur nga shtetet e tjera me kombësi joshqiptare? Nëse nuk e din, mohoje që ke qenë Komandant i Përgjithshëm. Por besoj se e din se sa prej tyre keni futur në burgjet e UNMIK-ut pas lufte si shpërblim pse luftuan për Kosovë e liri.
 29. A i keni ftuar ndonjëherë së bashku për ndonjë festë të Kosovo*1244?
 30. Sa dëshmorë të shtetit amë janë vra gjatë luftës në tokën e asaj që vijon të quhet Kosovë? Të kuptohemi drejt: brenda në Kosovë, e jo ata që ju dëshironi t`i quani dëshmorë, e që nuk kanë luftuar as në Kosovë dhe as gjetiu.
 31. Sa dëshmorë të trojeve të Kosovës janë vra në Kosovë me emblemën e UÇK-së në krah?
 32. Sa dëshmorë janë të Batalionit «Atlantiku»?
 33. Sa dëshmorë janë  internacionalistë? Nëse ende nuk e din a është turp e marre për ty që pretendon se ke qenë Komandant dhe Ministër i asaj lufte?
  34. A ke qenë anëtar i LPK-së?
  35. LPK-ja të ngriti deri në Ministër të Luftës, a është kështu? Si ia shpërbleve? / VIJON
  MURAT JASHARImanastiri337@gmail.com

  LEXONI më tepër nga Murat Jashari:

http://www.shqiptari.eu/ku-do-te-gjesh-shpetim-ti-xhavit-haliti-dhe-banda-juaj/

http://www.shqiptari.eu/a-jeni-ju-kelysh-i-serbise/

http://www.shqiptari.eu/pse-ne-krye-te-aki-se-i-keni-vendos-mbi-30-vete-te-mup-it-kos-it-e-udb-es/

http://www.shqiptari.eu/a-e-helmuat-jashar-salihun-ne-tirane-ti-mbulonit-9-milione-franga-te-zvicres/

http://www.shqiptari.eu/shik-u-me-udb-ne-dhe-dgse-ne-i-debuan-shqiptaret-nga-veriu/

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/


http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/


http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/


http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/


http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. morina thotë:

  Vallai Murate mas koft rren na knaqe

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...