Published On: 28 Prill, 2016

Azem Syla komandanti i fundit i doktoruar në shkenca politike, mashtrimi dhe vetmashtrimi i tij

Në pjesën e parë të shkrimeev për Azem Sylën, ne e kemi botuar informacionin se ai është doktor në shkenca politike, por duke iu referuar ‘biografisë zyrtare’ të depozituar nga z.Syla ose nga autoritetet e PDK, faqes së saj zyrtare informative, pdk.info. Madje në atë faqe me mburrje paraqitet kjo pjesë biografike se kinse si askush tjetër ai ka kryer masterin me një kohë rekord dy vjeçare, dhe më pas për tri vite doktoratën, ndërkohë, që sipas burimeve tona të asaj kohe dhe të sotme, Azem Syla, e mbante të uzurpuar Universitetin e Prishtinës, nëpërmjet rektorëve kukulla si Zenel Kelmendi dhe të tjerëve. Ai ishte i pranishëm në çdo moment të rëndësishëm dhe aty i ‘edukonte’ edhe senatorët edhe profesorët e UP-së, se si duhej të silleshin.
Por, ajo pak ka rëndësi, duke dashur kinse të jetë larg ndikimit në universitet apo i ushqyer nga dikush afër tij me këtë ide, ai do të këshillohet që ta merrë një doktoratë jashtë, dhe fillimisht një master, pasi njerëz kaq të rëndësishëm dhe me ndikim si ai, iu duhej një titull akademik, jo me idenë për të dhënë mësim, pavarësisht që ende nuk është e qartë se si punoi ai pa diplomë të kimisë si profesor, dhe se kur e mori atë në zotërm, dhe nëse e mori në mënyrë legale e valide apo jo.
Kështu që duke pasur para të mjaftueshme, dhe mashtrues për rreth do ta yshtin që ai të bëhet ‘akademik’, dhe që të mos nxihej ngushtë për tituj, ani se edhe pas ‘doktoratës’ të fituar në vitin 2006, ai në një fjalim mbase të vetmin në të gjitha mandatet si deputet, deri në kohën e arratisjes së tij, mezi do tia dal të lexojë një fjalë të shkruar shkel e shko, ku ai përpiqet të demantojë jo vetëm akuzat e bëra në parlament nga deputetja Melihate Tërmkolli në lidhje me inkriminimin e tij, por ai me gojë të vet do të lexonte akuza, që askush publikisht nuk ia kishte bërë një për një, se ka të uzurpuar hotel “Viktorin”, hotel “Grandin”, që kryesisht thuhej për Xhavitin, dëshmon se ai nuk kishte lidhje me doktoratën dhe me shkollimin akademik, sikurse edhe mënyra e arratisjes tani, dhe kërcënimin e hapur ndaj presidentit, në rast arresti.
Por, a doktori vërtetë Azem Syla, siç përshkruhet biografia e tij edhe në faqen zyrtare të Kuvendit të Kosovës?
* Doktor i shkencave politike
** USA- “Leibniz University”, Neë Mexico – Santa Fee
** Doktoroi më 20 prill 2006
*Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake
* Ministër i Mbrojtjes – Qeveria e Përkohshme e Kosovës
* Komandant i SHP të UÇK-së
* Ish- i burgosur politik
* Pedagog- gjimnazi “Luigj Gurakuqi”, Klinë
Gjuhë tjetër përveç amtares
* Gjuhë boshnjake, gjuhë serbe dhe gjuhë gjermane
Adresa
* Kishnarekë, Drenas
Azem Syla e mori vetëm një titull virtual akademik doktor, dhe atë master, jo për faktin se studimet në distancë tani nuk janë të mundura, por për shkak se shitja e diplomave dhe titujve akademik është një gjë tanimë e kultivuar mirë në internet. Ata që e këshilluan, edhe ata mund të kenë qenë të mashruar, pasi mund të mos e kendi ditur se po e katandisin në një mashtrim të mjerë, meqë mendjen e kishin se si ta zhvatnin bosin, njeriun që së bashku me kupolën kriminale, po e zhvatnin tërë Kosovën.
E para ai nuk mund dhe nuk kishte gjasa të regjistrohej në një institucion kredibil akademik pa e ditur anglishten, siç shihet nga ‘biografia zyrtare’, ai di vetëm serbisht edhe pse e deklaron se di boshnjakisht, dhe se vështirë se din gjermanisht mirë, përveç komunikimit tepër trivial, pasi nuk besohet që të ketë lexuar asnjë libët të vetëm gjermanisht, në mungesë kohe për ti lajthitur shqiptarët, se ai është një patroiot që po krijonte ushtri çlirimtare, edhe pse biografia e tij rezulton tashmë shumë e dyshimtë, sipas të dhënave që po publikohen, pasi kishte bashkëpunim të ngushtë me serb, dhe agjent të BIA-s.
Në ‘biografinë’ e tij thuhet: “Pas përfundimit të kësaj faze të studimeve, Azem Syla vazhdon studimet për doktoratë, poashtu studime nga distanca, në Universitetin e Leibnizit, në të njëjtin Insititut të Arteve dhe të Shkencës, në SHBA, ku mbaron dhe mbron me sukses të shkëlqyeshëm, tezën e disertacionit të doktoratës në shkencat politike, me temë Politika dhe qeverisja në Kosovë, procesi i statusit final të saj (“Politics and governance of Kosovo, status process, resolving Kosovo’s final status”).
Dhe më tej vlerësimet si këto: “Vlera shkencore e këtij punimi e cila në vetvete përbën dhe lajtmotivin politik të jetës së Dr. Azem Syla, se Kosova nuk mund të ndjekë proceset transformuese të Serbisë, sepse në dobi të popujve përkatës dhe të paqes afatgjate në rajon do të funksiononte një ndarje mes tyre, qoftë edhe me luftë.
Në veprimtarinë shkencore Dr. Azem Syla jep mjaft ide dhe rekomandime për të përballuar situatën e post pavarësisë në Kosovë, duke vazhduar të jetë aktiv në jetën politike të vendit dhe duke u shquar për ndjeshmëri të lartë ndaj emergjencave të vendit”.
Pra, tema është përshtatur jo se Azemi këtë mund ta bënte, dhe meqë edhe ashtu nuk kishte kohë ato vite, sepse përndiqte rugovistët, dhe merrej me pasurim, por sepse mashtruesit për rretj tij, aq kishin fuqi intelektuale, që t’ia bënin shqip, një punim virtual, pra jo shkencor.
Pra, fakti se në këtë universitet virtual, që adresa i del në Pakistan, dhe jo amerikan, por veç emrin e ka sikurse spitalet gjermane e turke në Kosovë, se nuk ka dëshmi se është i akredituar në shtet, dhe se punimi i tij jo shkencor, janë prova të një mashtrimi brilant, ku Azem Syla del i vetëmashtruar, nga dehja e ‘komandantit’ të shtabit, të një miniperandori, se mund të bëjë çfarë të dojë.
Azem Syla nuk mund të regjistrohej në studime në shkenca politike pa një akreditim paraprak të diplomës nëse e ka apo jo, dhe që një diplomë universitare kimie, është thuaja e paekuivalentueshme për të kaluarë në studime politike, pa kryerjen e provimeve plotësuese apo dalluese.
Pra, kjo është një pjesë tjetër e biografisë së Azem Sylës, si mashtrues në këtë vend. SHQIPTARI.EU

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Gjëja më e shëmtuar është blerja e dijes me para. Kjo është mashtrim, tradhëti, devijim dhe injorancë.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(6) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...