Published On: 24 Shtator, 2016

Azem Syla e frikësoi dëshmitarin e mbrojtur, “Dëshmitarin 2”

Azem Syla nuk ka shkuar vetë ta frikësojë dëshmitarin e mbrojtur, i njohur si “Dëshmitari 2”.

Këtë e ka bërë nëpërmjet një personi të tretë, dhe kjo praktikë, sipas Prokurorisë, është tipike për një udhëheqës të një grupi të organizuar kriminal: asnjëherë nuk veprojnë personalisht.

“Kështu, Azem Syla e ka shkelur urdhrin e Gjykatës Themelore, kur përmes një personi të tretë, i është afruar dhe është munduar të ndikojë në Dëshmitarin 2. Kjo është një rrethanë, e cila jep indikacion se ai do të pengojë procedurën duke ndikuar në dëshmitarë”, thuhet ndër të tjera në aktvendimin e Gjykatës së Apelit, të siguruar nga KTV-ja.

Sipas Prokurorisë, ato që janë cilësuar si tentime për frikësim dëshmitarësh, kanë ndodhur në tri raste të ndara, i pari madje në janar të këtij viti.

Megjithatë, avokati i Sylës, Tomë Gashi, e quan të pakuptimtë vendimin e Apelit, sipas tij, diametralisht të kundërt me atë të themelores, pasi që rrethanat, nuk kanë ndryshuar.

Megjithatë, Syla nuk është në qeli, por për arsye shëndetësore, është shtrirë në QKUK.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...