Published On: 28 Shkurt, 2016

Avokati Raufi: Kemi prova se u ekzekutuan pas dorëzimit 4 pjesëtarë të grupit të Kumanovës

  • Njëri nga mbrojtësit në “Rastin Kumanova” , avokati Naser Raufi, thotë se ka prova që dëshmojnë likuidimin e disa prej pjesëtarëve të Grupit të Kumanovës pas dorëzimit, ndërsa ministri i Punëve të Brendshme nuk beson të ketë ngjarë diçka e tillë, sidomos jo në ambientet e stacionit policor.

Avokati Raufi, Në emisionin “Intervista” të Televizionit Shenja të Shkupit, thekson se denoncimi i bërë nga pjesëtarët e grupit në gjykatë, do të mbështetet edhe me prova shtesë.

“Jo që kam informacion, por kemi edhe dëshmi. Dëshmitë janë nga ana e këtyre të akuzuarve që unë i prezantoj. Domethënë janë në vendin e ngjarjes kanë konstatuar, bëhet fjalë për 4 persona që janë dorëzuar tek Ministria e Punëve të Brendshme. Kemi dëshmi prej vetë të akuzuarve që kanë qenë në grup me këta që praktikisht janë likuiduar. Ne do ta argumentojmë dhe kemi prova, pavarësisht se Prokuroria e mohon këtë, sepse e kemi pritur ne si palë mbrojtëse që do të jetë e mohuar. Nënkuptohet arsyeja e mohimit, pasi duhet të ketë përgjegjësi nga personat e involvuar”, ka deklaruar Raufi.

“Pas publikimeve dhe hetimeve brenda Ministrisë së Punëve të Brendshme, nuk kemi njohuri të tilla, as raste të dokumentuara. Nuk besoj të ketë mundur të ndodhë një gjë e tillë brenda stacionit policor. Megjithatë këtyre pyetjeve duhet t’u përgjigjen njerëz nga shtabi, pra ata që e kanë udhëhequr aksionin e Kumanovës në atë moment”, është shprehur ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski.

Avokati Raufi pohon se e gjithë ngjarja në Kumanovë ka zgjatur vetëm disa orë, ndërsa është mbajtur artificialisht tensioni me qëllim që të përfshihen palë të ndryshme dhe të destabilizohet vendi.

“Nuk është e vërtetë që ka qenë konflikt disa orë siç u tha fillimisht, 38 orë. Tërë ky konflikti është prej orës 5 të mëngjesit dhe ka mbaruar për 5-6 orë, pra rreth orës 11. është pjesë e skenarit që kinse luftohet edhe më tutje, për arsye sipas meje që të destabilizohet jo vetëm lokaliteti por tërë Republika e Maqedonisë, por për fat të mirë nuk u involvua asnjë strukturë, nuk u keqpërdor ky aksion artificial dhe skenar i shërbimeve sekrete”, ka thënë më tej avokati Raufi.

Ai tha se do të kërkojë edhe obduksionet e Mjekësisë Ligjore të Kosovës, për shkak të dyshimeve se nuk përputhen me obduksionet e Maqedonisë. Raufi gjithashtu paralajmëroi se me kërkesë të avokatëve mbrojtës, për dëshmi në gjykatë do të ftohen ish-ministrja e Brendshme, Gordana Jankullovska, ish-shefi i DSK-së, Sasho Mijallkov dhe disa pjesëtarë të tjerë të shërbimit sekret.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...