Published On: 20 Janar, 2016

Avokati i Popullit paralajmëron hetim mbi trajtimin mjekësor të Lushtakut

Përfaqësues të Institucionit të Avokatit të Popullit, në bazë të kërkesës publike për të hetuar trajtimin mjekësor që po i bëhet brenda burgut kryetarit të Komunës së Skenderajt Sami Lushtakun, sot kanë vizituar Lushtakun në Burgun e Sigurisë së Lartë në Gërdoc, ku ai po vuan dënimin.

“Po ashtu, gjatë vizitës janë pranuar dosja mjekësore dhe vendimet gjyqësore lidhur me rastin, të cilat janë kontestuar në pretendimet ankimore”, thuhet në komunikatë.

Avokati i Popullit thekson se mbi bazën e kompetencës ligjore të Avokatit të Popullit, pretendimet e lartpërmendura do të hetohen në pajtim me standardet ndërkombëtare për të drejtat e njeriut dhe me praktikat gjyqësore të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

Avokati i Popullit njoftohet me shkeljen e drejtave të njeriut për Lushtakun

Arianit Koci, avokat i Sami Lushtakut ka thënë për Indeksonline se sot ka kontaktuar me Avokatin e Popullit lidhur me gjendjen e klientit të tij pas hyrjes në grevë urie në burgun e Sigurisë së Lartë.

“Avokati i Popullit e ka dërguar në burg një ekip për të parë për se afërmi gjendjen e rëndë të Sami Lushtakut. Bashkë me ta ka qenë edhe një mjek. Ata janë befasuar kur kanë parë shkeljen e të drejtave të njeriut që po i bëhen Lushtakut i cili kërkon vetëm trajtim mjekësor ashtu siç kanë rekomanduar mjekët, asgjë më shumë”, ka thënë Koci.

Lushtaku qe pesë ditë është në grevë urie për shkak se atij nuk po i lejohet trajtimi i duhur shëndetësor. Lidhur me këto shkelje ka reaguar edhe Amnisty International, por edhe zyrtarë të lartë shtetëror. /Indeksonline/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...