Published On: 11 Maj, 2016

Avokatët kërkojnë që të hidhen poshtë akuzat ndaj “Grupit të Drenicës”

Ka përfunduar pjesa e parë e seancës për “Grupin e Drenicës”, që po mbahet në Gjykatën e Apelit.

Kryetari i Trupit Gjykues Roman Rabt lexoi raportin e të gjithë procesit deri në fillimin e seancave të shkallës së dytë.

 Sipas këtij raporti, ankesat kundër vendimit të shkallës së parë janë parashtruar nga avokatët mbrojtës të të akuzuarve dhe nga prokurori i Prokurorisë Speciale.

Sipas raportit, avokati mbrojtës i Sami Lushtakut, Arianit Koci është ankuar sepse vendimi i marrë në shkallën e parë përbën shkelje esenciale. Sipas këtij raporti, Koci potencon se dëshmia e dëshmitarit D nuk mbështetet me asnjë dëshmi tjetër. Në bazë të kësaj dëshmie bazohet se asnjë kufomë nuk është identifikuar, për çka edhe Lushtaku është dënuar me 12 vjet burg.

Avokati ka kërkuar që të lëshohet një aktgjykim lirues për Sami Lushtakun. Po ashtu, sipas raportit të lexuar nga gjykatësi, avokati mbrojtës i Sylejman Selimit ka kërkuar që aktgjykimi të hidhet poshtë duke potencuar se vendimi mbështetet në pikëpamje subjektive të Trupit Gjykues.

Avokati Smith në ankesën e tij i ka shpjeguar pikëpamjet e tij në lidhje me dëshminë e dëshmitarit. Ai thotë se dëshmitë janë të pamjaftueshme.

Sipas avokatit Smith, deklarata e dëshmitarit A demantohet nga dëshmitë e dëshmitarëve tjerë.

Avokati thekson se dëshmitari A vuan nga çrregullime mendore, ndërsa thekson se provat janë të pamjaftueshme për marrjen e një vendimi për kryerjen e krimeve të luftës.

Avokati ka kërkuar që dënimi të kthehet dhe të hidhen poshtë të gjitha akuzat.

Sipas asaj që tha gjykatësi edhe prokurori kërkon që të modifikohet vendimi, shkruan kosovapress.

Seanca do të fillojë pas një pauze një orëshe.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...