Published On: 18 Mars, 2016

Austria po mbështet mësimin e gjuhës shqipe

  • Ministri i Diasporës, Valon Murati po qëndron në një vizitë zyrtare në Republikën e Austrisë ku në mesin e takimeve të shumta, u prit edhe në Ministrinë Federale të Arsimit të Austrisë në Vjenë nga Martina Mascher, drejtoresha për marrëdhënie bilaterale në këtë ministri.

Ajo, sipas komunikatës nga Ministrisë së Diasporës, njoftoi ministrin Murati për punën që shteti austriak e bën në mbështetje të mësimit të gjuhës shqipe dhe organizimin sa më të mirë të tij.

Murati, në anën tjetër bëri të ditura hapat që Ministria e Diasporës ka ndërmarrë në implementimin e marrëveshjes për mësimin e gjuhës shqipe në diasporë të nënshkruar mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë.

Ministria Federale e Arsimit premtoi rritjen e bashkëpunimit duke theksuar nevojën e shkëmbimit të ekspertëve, përkrahjen e seminareve për mësimdhënës shqiptar nga Austria.

Në fund të ditës Murati vizitoi shkollën shqipe në Krems, ku u takua me mësimdhënësit, prindërit dhe nxënësit shqiptar.

Gjatë këtij diskutimi, Murati kërkoi që bashkatdhetarët tanë në Austri të jenë partner të Ministrisë së Diasporës në rritjen si të numrit të nxënësve në shkollat shqipe në këtë shtet, por edhe ngritjen e cilësisë së mësimit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...