Published On: 17 Janar, 2016

Austria dhe Sllovenia shprehin interesa të jenë garantuese të Kartonit të Gjelbër për Kosovën (Video)

  • Edhe këtë vit zyrtarët e shtetit flasin se po punojnë për ta futur Kosovën në sistemin ndërkombëtar të sigurimeve, Kartonin e Gjelbër.

Përderisa Kosova nuk po mund të jetë anëtare me të drejta të plota, si pasojë e të mos qenit anëtare e Kombeve të Bashkuara, asaj iu kanë ofruar dy shtete, Austria dhe Sllovenia, që të kenë nën përgjegjësi territorin tonë. Rrahim Pacolli nga Këshilli i Byrosë Kosovare të Sigurimeve ka deklaruar se janë dhënë dy garanci që do të jepen nga Kosova, në mënyrë që të bindet Byroja Evropiane e Kartonit të Gjelbër.

Pacolli ka shpresa se nga vera e këtij viti, Kosova ta ketë mundësinë që të ketë në përdorim Kartonin e Gjelbër dhe me këtë hap të përfundojnë edhe pagesat kufitare nga mërgimtarët.

Kohavisioni merr vesh se për realizimin e këtij plani, qeveria do të kërkojë nga BE-ja që t’i bëjë presion Serbisë për të mos lejuar që veturat e serbëve të Kosovës me regjistrime të paraluftës të sigurohen në Serbi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...