Published On: 22 Qershor, 2016

Auditori gjen shumë parregullsi, Ministria e Arsimit s’i ka shpërndarë mirë tekstet e dhuruara (Video)

Ministria e Arsimit nuk ka arritur që të menaxhojë si duhet procesin e pajisjes së nxënësve me tekste shkollore. Auditori i Përgjithshëm ka gjetur shumë parregullsi gjatë shpërndarjes së teksteve falas nëpër shkollat fillore, raporton KTV.

“Është gjetur se tekste të reja shkollore, në vlerë prej mbi gjysmë milioni euro, mbeten të papërdorura në disa shkolla, ndërsa disa të tjera nuk e kanë marrë numrin e duhur të teksteve”, thuhet në raportin e ZAP’it.

Ministria nuk ka arritur të planifikojë si duhet shpërndarjen e librave, pasi komisionet për negocimin e çmimeve janë emëruar me vonesë, ndërsa ata për shpërndarjen e tyre janë emëruar pas 5 gushtit, përderisa më 1 shtator të gjithë nxënësit duhet të jenë të pajisur me tekste shkollore. Gjithashtu, auditori ka ngritur shqetësim për vetëdijesimin e nxënësve për shfrytëzim optimal të këtyre teksteve.

Ndërkohë, me theks të veçantë, auditori vë në pah problemet që ka shkaktuar përdorimi i udhëzimit administrativ që rregullon këtë çështje.

Ky udhëzim, sipas ZAP’it, ka shkaktuar konfuzion për termet e përdorura se tekstet shkollore jepen falas dhe në të njëjtën kohë, duke kërkuar që të kthehen për ripërdorim, për më së paku deri në dy vjet.

Për këto telashe, gjatë këtij procesi, është në dijeni dikasteri i arsimit, zyrtarët e të cilit kanë thënë se këtë vit do të jenë më të përgatitur që procesi të shkojë si duhet.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...