Published On: 7 Gusht, 2016

Shqipëria dhe Kosova ti zbardhin vrasjet politike të atdhetarëve shqiptarë dhe kriminelët të marrin dënimin e merituar

Haki Latifi

Në kuadër të 26 vjetorit të Degës së LDK-së në Zvicër, Kryesia e kësaj Dege ka ndarë mirënjohje (pas vdekjës) për ish Ministrin e Mbrojtjës të FARK-ut Kolonel Ahmet Krasniqin!

Kemi obligim moral, njerëzor dhe atdhetar që t´i përkujtojmë dhe t´u jemi mirënjohës veprës së tyre, por edhe të bëjm çmos që organet e drejtësisisë si në Shqipëri ashtu edhe në Kosovë, sa më parë t’ ndriqoj vrasjet enigmatike të atdhetarëve shqiptar dhe kriminelët ta marrin denimin e merituar.

Më këtë, shfrytëzoj rastin të falenderoj bashkëpunëtorët dhe ushtarakët e kolonel Ahmet Krasniqit; ushtarakët Miftar Ziba, Anton Quni, Kryetari i KK të Therandës z. Sali Asllanaj për rezervimin e kohës dhe pritjen e përzemërt.

Sa herë që tubohemi, takohemi, mendja më thotë dhe zemra e ndien se jemi duke e kryer një lloj obligimi që kemi për ta sepse ata mundësuan dhe janë më meritorët për atë se çka kemi mbërritur deri më sot dhe këtë liri që tani e gëzojmë është rezultat i sakrificës sublime të këtyre dhe të gjithë dëshmorëve të tjerë. Ne kemi një obligim moral, njerëzor dhe atdhetar që sa herë që është e mundur t´i përkujtojmë dhe tu jemi mirënjohës veprës së tyre edhe pse ata nuk janë fizikisht në mesin tonë ne gjithmonë do t´i kemi në mendje, zemër dhe vepra e tyre i bën që t´i nderojmë, kujtojmë dhe të mbesin të pavdekshëm, jo ata nuk kanë vdekur por vetëm kanë ndërruar jetë.

Në këtë rast kryetari i Degës së LDK-së në Zvicër z. Haki Latifi i dorëzoi Mirënjohjen ushtarakut të karierës dhe bashkëluftetarit të ish Ministrit të Mbrojtjës z. Miftar Ziba.
Duke folur për figurën e kolonel Ahmet Krasniqit z. Miftar Ziba, “Koloneli Ahmet Krasniqi, si njeri ishte me aftësi të larta ushtarake dhe që kishte doktrinën ushtarake të NATO-s. Kolonel Ahmet Krasniqi ishte strateg, urtar dhe i përpiktë në vendimet e marra, s’ka fjalë që ta përshkruaj ish-komandantin, për respektimin e hierarkisë institucionale dhe zbatimin e vendimeve të marra nga këto institucione”.
Njëjtë është shprehur edhe deputeti- Komandant Anton Quni, “Ish Ministri i Mbrojtjes kolonel Ahmet Krasniqi kishte përgatitjen psiko-fizike, profesionale, të përmasave të një oficeri të çmuar, që kishte çdo herë para vetes, doktrinën ushtarake të NATO-s, ishte i afërt me koleg e me ushtar, por kishte vendosmërinë e një komandanti, në momentet e vendimmarrjes”.
Ndërsa kryetari i Therandës z. Sali Asllanaj i cili gjatë luftës ishte pjesmarrës aktiv në Brigadën 123 të UÇK-së tha: “falenderoj Degën e LDK-së dhe z. Latifi për kontributin e kësaj Dege si dhe nderimin që po i bëni figurave kombëtare”.
Z. Haki Latifi duke i falenderuar të pranishmit për mikpritjën ndër të tjera theksoj se: “Kemi obligim moral, njerëzor dhe atdhetar që t´i përkujtojmë dhe t´u jemi mirënjohës veprës së tyre, por edhe të bëjmë çmos që organet e drejtësisisë si në Shqipëri ashtu edhe në Kosovë, sa më parë t’ ndriqoj vrasjet enigmatike të atdhetarëve shqiptar dhe kriminelët ta marrin dënimin e merituar.”

Lavdi jetës dhe veprës së ish Ministrit të Mbrojtjës Kolonel së FARK-ut Ahmet Krasniqin!
Qofshin të përjetshëm kujtimet në mendjet dhe zemrat tona!

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...