Published On: 11 Shtator, 2016

Ashpërsohen gjobat në Shqipëri, ja sa ju kushton mosvënia e rripit

Duke nisur nga mëngjesi i sotëm hyjnë në fuqi gjobat e reja për drejtuesit e automjeteve.
Mungesa e rripit të sigurimit do të jetë një nga gjobat që do të rritet, ndërsa gjobë do të vendoset edhe për vendosjen e fëmijëve në sediljen e parë.

Vlerat e gjobave shkojnë nga 50 mijë lekë të vjetra deri në 150 mijë lekë të vjetra, ndërkohë që do të shoqërohet edhe me tërheqjen e lejes së drejtimit kur drejtuesi i automjetit, është përgjegjës për një fëmijë nën 12 vjeç, i cili mbahet në sediljen e parë pa mjetet e fiksimit, ose për pasagjerët mbrapa.

 Kodi rrugor i ndryshuar parashikon që për mos zbatim të nenit 170, masa administrative varijon nga 5.000 deri në 15.000 lekë , si dhe masa plotësuese pezullim i Lejes së Drejtimit nga 6 muaj deri në një vit për mungesë të pajisjes fiksuese kur është duke transportuar fëmijë nën moshën 12 vjeç.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...