Published On: 26 Shkurt, 2016

Asgjë dhe shumë…

 

Asgjë s’kishte kuptim, sikur ajo që mendohej të ndodhte, edhe pse, si çdo rrugë e jetës tjetër..ka edhe mbarimin e saj, disaherë të volitshëm, e në raste të tjera jo.
Për të kuptuar drejt e ndjerë jetën e tjetrit, së pari duhet të kesh pas një sfidë të jetës, e cila, sadoqë të jetë jo e rëndë, duhet të ketë lën dhimbjen mbrapa, që padyshim të të bëjë solidar me të tjerët. Dhe, e thën shkurt, asgjë s’ka kuptim në këtë jetë, sikur mos ta njohësh dhimbjen ndonjëherë…

Nuk e kam parë kurrë vdekjen e njeriut në sy, dhe as përjetimet e vuajtjet që të qonini drejt saj në netët dhe kohët e magjishme, kur dhimbja të merr me vete dhe të çon drejt syrit të vdekur..që padyshim, asgjë s’do të kishte kuptim, sikur sot mos të arrija t’i shkruaj këto vargje..!
Nuk doja të imagjinoja përtej pritjës dhe mundësisë..që një ditë të ishte çdo gjë veç kujtim, e që më vonë të duaja edhe më shumë vetëveten, sikur imagjinata të më tradhëtonte mua.

Shpejt kuptova se, sa e bukur është kur pritja të shëndrrohet në forcë, dhe forca e pritjës të kalit shpirtin, si kushtrim i të bukurës në një natë magjike.

Ajo që mua më dukej asgjë në ato momente, sot më është shumë, kurse ajo e shumta, më dukej asgjë..sepse, asgjë të thuash është kur je i shëndosh, e shumë kur thua është kur të jesh i sëmur!

Faleminderit shpirtit tonë!

– – – – – – – – – – –
Agron Zeqiraj
Pforzheim, 26.02.2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...