Published On: 26 Prill, 2016

AS PLAGËT E MARRURA, NËPËR BETEJA, NUK E NDALIN TË PUNOJË PËR ATDHEUN E LIRË DHE TË BASHKUAR

 

 

Kushtuar Gjeneral Hamdi NDRECAJ S H Q I P Ë R I E B A S H K U A R

Hamdi Ndrecaj rrjedh nga një Familje me tradita Patriotike që nga kohët e mëhershme dhe deri në ditët e sotme. Atdhedashuria në kët familje ishte përcjellur brezë pas brezi.oda e tyre ishte bërë si odë e tribunave që diskutonin për Patriotizëm. Hamdi Ndrecaj lindi me 31 janar 1969 në fshatin Maqitev, komuna e Therandës.Ku aty e kryejti shkollën fillore che që nga viti 1982 shpërngulet me familje në qytetin e Ferizajit.Shkollen e mesme e kryen ne Ferizaj dhe rexhistrohet në SHLP në Ferizaj. Në protestat e vitit 1989 ate e arrestojnë dhe e denojnë si të burgosur politikë me 3 muaj burgë dhe një vit Izolim. Ku u detyrua të mbaj burgun dhe izolimin.Mbas kësaj e detyruan të shkoj në Ushtrinë Jugosllave në qytetin Buje te Istres. Me fillimin e Luftes në Kroaci ai dezerton dhe ju bashkangjitet njësive Kroate në Buje të Istres e pastaj në Legijen e zezë Kroate. Në Ushtrin kroate e sidomos në Njësin Legije të Teza ishte treguar shumë trim,i shakthtë dhe i suksesëshem në aksione luftarake. Mbas përfundimit të luftës në Kroaci qëndron për disa kohë në Kroaci dhe gjithmon mendjen dhe shpietin e kishte në Kosoven e dashur,sepse e dinte se edhe Kosova nuk do të shpëtonte pa Luftë dhee brente menyra se si të bente pregaditje për Kosoven. Me fillimin e aksioneve të UÇK-së,ai erdhi dhe ju bashkangjitë Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.Këtu ishte si luan,sepse e kishte përvojen ,taktiken dhe mbi te gjitha e dinte taktikat dhe menyrat e luftimit të sërbve,andaj ky gjithmon ju kunderpërgjigjej në menyren më efikase dhe ju shkaktonte dëme të mëdha si në njerzë njëashtue edhe në tekniken luftarake të armikut. Ne vitin 2001 radhitet ne aradhat e USHTRISË ÇLIRIMTARE KOMBËTARE ishte njëri nga bashkethemeluesit e UÇK-kombetare. Ndërsa ka shërbyer ne UÇK 2001 si komandant operativ ne batalionin e pare te brigades 112 Mujdin Aliu.plaget

Pas renies heroike te bashkë luftëtarit te Ti komandantit legjendar Rrahim Beqiri alias Roki, Hamdi Ndrecaj alias komandant Panteri do te behet udheheqes i kesaj brigade, e cila vepronte në rajonin e Tetovës dhe me gjere. Eshtë shquar dhe nderuar nga bashkëluftëtaret dhe qytetaret dhe te gjithë bashkëkombasit për heroiizmin e pashoq qe tregoi gjatë betejave te njëpasenjëshme kunder forcave qeveritare Sllavo-Maqedonase. Hamdi Ndrecaj meriton çdo lavderate. Komandant Panteri kishte disa mosmarrëveshje me disa anëtar te shtabit te përgjithshëm te USHTRISË ÇLIRIMTARE KOMBËTARE sepse nuk dëshironte, që marrëveshja e Ohrit te firmosej nga shtabi i përgjithëshëm mirepo pas disa trysnive kishte pranuar një marrëveshje te tillë por vetëm në formën e një armepushimi te qëndrueshëm. Ndërsa me datën 15 / 08 / 2014 zyrtarishtë emërohet Komandant i Gardës së Republikës së Iliridës,ke edhe sot e ushtron kët post edhe përkunder gjendjes shëndetsore të marra nga lufta.

Komandant Gjeneral

Hamdi NDRECAJ-

Panteri -RESPEKT

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...