Published On: 12 Maj, 2016

Artistët kosovar ujqër të vetvetes

Të shumte janë artistet kosovare që lanë gjurme të pa shlyera në artet skeniko-filmike. Por shumë nga ta si emra eminent nuk përmenden nga institucionet e Kosovës, madje edhe nga vete artistët janë harruar. Në komunitetin e Aktorëve flitet për emra si Avdush Hasani, Abdurrahman Shala, Istref Begolli, Melihate Ajet, Xhevat Qena e Muharrem Qena. Në statusin dhe programin e Unionit të Artistëve të Filmit parashihej që komuniteti i filmit të ndante çdo vit shpërblim për vepër jetësore në emrin e Abdurrahman Shales. Me [‘rast parashihej që përzgjedhja e artistit që do fitonte atë shpërblim të bëhej me vetë votën e artistëve. Por, si duket edhe këtë institucion të krijuar nga vetë artistët, e ka kapluar heshtja. Në video aktori i skenës e filmit Xhevat Qena. SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...