Published On: 7 Prill, 2016

Arsimtarët janë heronjtë e pa shpallur të kohes së represionit millosheviqian

  • Me shkas me rastin e njohjes së përvojës së punës të punëtorëve të arsimit të viteve ’90-ta nga Qeveria e Kosovës.

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/seks-skandali-3-i-pergjimeve-erotike-te-ermira-mehmetit-koco-kokedhima-i-dhuron-apartament-ne-himare-2/

Haki Latifi

Vërtet, është për tu përshëndetur për këtë vendim pozitiv të Qeverisë, gjegjësisht Ministrisë së Arsimit, Ministrisë së Punës dhe Mirëqenjës Sociale për njohjen e kontributit gjatë viteve të okupimit gjatë viteve 90-ta. Të gjithëve na kujtohet se si entuziazmi ishte një forcë jashtëzakonisht e madhe e cila e ka mbajtur gjallë frymën e mësimit gjatë viteve ’90-ta. Të gjithë jemi dëshmitarë se si arsimtarët dhe nxënësit e ndjenim veten shumë mirë kur shkonin të mbanim mësim, edhe pse nuk kishin ku të uleshin. Secili nga profesorët, studentët dhe nxënësit, një gjë e kishin të qartë, që përkundër presioneve dhe kushteve, arsimi në gjuhën shqipe duhej të vazhdonte, siç edhe ka ndodhur. Ndër goditjet e para që okupatori i regjimit të Sllobodan Millosheviçit i dha shqiptarëve të Kosovës në vitet ‘90 ishte përpjekja për shkatërrimin e arsimit shqip, duke i dëbuar nga objektet e shkollave të mesme dhe universitare. Gjatë kësaj kohe nën masa okupuese institucionet e Republikës së Kosovës të udhëhequra nga Presidenti Dr. Ibrahim Rugova dhe vullnetit gjithë popullor të gjitha shtëpitë shkolla u dhuruan me qëllim të shkëputjes së tërësishme të sistemit të arsimit, nga një shtet represiv me qëllime asimiluese. Janë mijëra familjarë anë e kënd Kosovës, të cilët gjatë viteve 1992- 1999 lejuan shtëpitë e tyre për zhvillimin e mësimit shqip. Këta familjarë, arsimtarët dhe kontribuues të tjerë, janë heronj të një kohe shumë të vështirë të rrugëtimit të pavarësisë së Kosovës. Është mirë që të gjitha shtëpitë shkolla në tërë Kosovën të shenohen me emërtime të veçanta në shenjë falenderimi dhe respekti për familjarët, arsimtarët dhe nxënësit shqiptarë për kontributin e tyre. Zoti i bekoftë!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...